Världscupen i skidskytte 2016/2017

Vann efter tränarens bortgång

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

I natt avled den finske skidskyttetränaren Asko Nuutinen.

Mari Laukkanen tog emot beskedet – och gick ut och vann världscupen i Holmenkollen.

– Jag vill tro att han såg hur fint jag åkte, säger hon till Yle.

Det var inför tävlingar för en dryg vecka sedan som finske skidskyttetränaren Asko Nuutinen kollapsade och fördes akut till sjukhus.

Sedan dess har 60-åringen vårdats på sjukhus men natten till lördagen somnade landslagstränaren in. Laget fick beskedet precis före dagens jaktstart i Holmenkollen.

– Det var verkligen sorgligt. Det slog in då vi samlades med laget strax innan starten. Hela uppvärmningen gick sedan åt till att samla sig själv, berättar Mari Laukkanen för Yle.

”Vill tro att han såg hur fint jag åkte”

Och samla sig gjorde verkligen Laukkanen som vann hela den känslosamma tävlingen.

– Under tävlingen kände jag mig jättetrött, men jag tänkte på honom hela tiden och jag skickar mina hälsningar dit upp. Han har varit en person som trott på mig hela min karriär. Jag vill tro på att han såg hur fint jag åkte i går och i dag, säger hon.

På upploppsrakan hyllade hon Nuutinen med en hälsning.

– Asko har alltid varit den som man kan lita på och som har gett stöd då man verkligen behövt det… ja, inte vet jag egentligen. Styrkekramar till hela familjen, säger Laukkanen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i skidskytte 2016/2017

Skidskytte