Kan spela – trots ”klantiga” skadan

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Ett klantigt hopp höll på att ödelägga slutspelet för Emelie Wibron.

Men nu har hon fått glädjande besked:

– Det är ingen fraktur, säger Iksus stjärna.

Iksus stjärna Emelie Wibron var rädd att en ”klantig skada”, som hon själv beskriver den, skulle förstöra resten av slutspelet.

Det var på en träning i fredags när hon hoppade jämfota upp på en pall som hon slog i handen rejält.

Den svullnade upp och hon befarade en fraktur. Men efter en undersökning under tisdagen så visade sig handen vara hel, och nu hoppas hon kunna spela redan i den första semifinalen mot Pixbo.

– Det var klantigt att slå i handen och den svällde upp väldigt mycket och jag fick väldigt ont. Jag trodde det var en fraktur, men det var det som tur är inte, säger hon.

”Inställd på att spela”

– Det känns bättre och bättre. Jag testade att hålla i klubban igår och det gick ändå över förväntan. Jag är inställd på att spela.

Hon tror inte att skadan kommer att hämma henne.

– Det kommer säkert att göra ont, men så länge jag kan spela och bidra med något, och får spela för våra tränare, så vill jag vara med. Det ska mycket till för att jag ska missa något nu, säger hon.

– Hade detta varit kring jul hade det kanske blivit en annan diskussion, då hade jag nog vilat, men nu vill jag verkligen spela.

”Gul, blå och lila”

Hur ser handen ut nu?

– Den är lite svullen. Lite gul, blå och lila. Men det blir bättre och bättre, och rörligheten har blivit ganska bra.

Iksu möter Pixbo i semifinal, ett lag som man efter åtta raka förluster mot nu vunnit två raka mot under säsongen.

– Jag har sagt tidigare att historiken inte påverkar, men nu har vi en annan trygghet mot dem. Vi vet att vi inte behöver överprestera för att vinna mot dem. Jag tycker det är fördel oss, säger Wibron.