Thed Björk 14:e i DTM-premiären

SPORTBLADET

Mattias Ekström tvingades bryta

Premiären i en DTM-bil blev lyckad för Thed Björk. Efter att ha kvalat på 16:e plats tog han sig i mål som 14:e förare efter en mycket bra körning på den klassiska banan i Le Mans.

Mindre lyckosam var Mattias Ekström som var tvungen att bryta redan i de första kurvorna efter att ha varit inblandad i en kollision.

Nyblivne STCC-mästaren Thed Björk fick däremot en bättre start och kunde genomföra loppet utan att krascha, men det var nära en gång då Mercedesföraren Stefan Mücke touchade Theds bil och han snurrade. Men han kom tillbaks och höll ett bra tempo ända över mållinjen. Audiföraren och STCC-mästaren kom till slut på 14:e plats.

– Det var riktigt kul att åka här nere, jag njöt av varje varv som jag körde, säger Björk.

DTM-säsongen avgjordes i Le Mans-tävlingen genom att Tom Kristensen blev trea i loppet och inte fick de poäng som behövdes för att hålla liv i mästerskapet. Bernd Schneider lyckades med en femteplats säkra titeln för femte gången.

Bakom honom gör Tom Kristensen och Bruno Spengler, som vann på Le Mans före Mika Häkkinen, upp om andraplatsen. Ekström har en chans att knipa femteplatsen.

TT