Slog Tre Kronor: Det är fantastiskt

Foto: Erika Stenlund
populärast 2006 Susanna Kallur vann svenska folkets hjärtan i fjol – det är Jerringpriset ett bevis på. Sanna vann priset före bland annat Tre Kronor. ”Priset sporrar,” säger Sanna Kallur.
SPORTBLADET

Själv trodde hon på Tre Kronor.

Men när vinnaren av Jerringpriset ropades ut var det Susanna Kallur som fick ta emot folkets jubel och nu siktar hon på ett ännu bättre 2007.

– Jag vill springa mitt snabbaste lopp någonsin i VM-finalen, säger hon.

Sanna Kallur har ett fantastiskt idrottsår bakom sig. EM-guldet i Göteborg på 100 meter häck var givetvis höjdpunkten. 2007 kunde knappast ha börjat bättre för häcklöperskan från Falun.

– Det var fränt när man satt där och det bara var två kvar. Jag tyckte att det var coolt att vara så nära Tre Kronor, och så blev det tvärtom, skrattar hon.

Varför slog du Tre Kronor tror du?

–Jag vet inte. Du får fråga alla som har röstat. Men det är fantastiskt att andra människor också uppskattar mina idrottsprestationer.

Inget stor fest

Sanna strålade ikapp med fotoblixtarna efter att hon fått ta emot Jerringpriset. Någon stor fest blev det dock inte på måndagskvällen.

– Nej, jag har träning i morgon (läs: i dag) så det blir lugnt. Jag kanske får lite svårt att sova, men någon stor baluns blir det inte.

Nej, för Sanna handlar det om att hitta toppformen. Om bara två veckor startar friidrottssäsongen och redan nu är siktet inställt på nästa stora mästerskap, VM, som arrangeras i Osaka i Japan 24 augusti till 2 september.

– Mitt mål är att springa det snabbaste loppet i finalen.

Du siktar på VM-guld?

– Jag menar mitt snabbaste lopp för säsongen i finalen.

Sporrar det här priset dig ytterligare?

– Ja, givetvis. Men man kan inte bara tänka på vad man har. Det kommer hela tiden nya dagar, nya utmaningar. Det är bara att köra på och ladda om.

”Lagt det bakom mig”

Allt har dock inte varit fantastiskt för Sanna Kallur under 2006. Hon fick bland annat uppleva baksidan av kändisskapet när en psykiskt sjuk man förföljde henne.

– Det där har jag lagt bakom mig. Det är inget jag tänker på alls.

Du är inte rädd att det här priset och uppmärksamheten kring din person kommer att leda till fler liknande situationer.

– Nej, absolut inte.

SUPERKALLUR

Daniel Sjöberg