Nästan som den första kyssen...

SPORTBLADET

Man behöver inte färdas åter till Jerrings dagar för att säga att det var bättre förr.

Det räcker med att inse att den nyss svunna helgen inte var en dröm.

Utan lika underbart verkligt härlig som när man första gången fick kyssa den flicka man vill ha.

Nästan

?

Viasat Sports nya fotbollstudio hade premiär i helgen.

I lördags med Cain Dotson som debuterande värd, i söndags var mäster Tommy Engstrand programledare. I studion båda dagarna Johan Mjällby och Bo Peterson, på lördagen även Petter Karlsson.

Vilka ­intellektuella samtal, vilket tankeflöde, vilken debatt. Jag skriver inte aldrig, men jag minns inte när en svensk sportstudio var så full­ödig i sitt utförande. Cain Dotson hade, visst, emellanåt lite debut­yvigt kroppsspråk, men rösten höll, han var lyhörd för gästerna samtidigt som sändningsschemat styvt följdes. Till och med ödmjukhet inför uppgiften fanns, denna i svensk tv-sport numera så sällsynta egenskap.

Ibland kändes det som om man bevittnade nära nog ett samtal mellan spekulerande snillen. Tvivlen på Johan Mjällby försvann, ge honom en tuff uppgift och allvaret kommer. Bo Peterson älskar rollen som äldre statsman och Petter Karlsson ­visade än en gång vilken historieberättare han är. Även om, Petter, FA-cupen inte startade med Charlie Georges 1971-mål!

I går var det åter rostig verklighet. En skvätt skidskytte, lite pilsnersponsrad fotboll, engelsk ligacup, allsvensk ishockey med radioreferat, handboll i dansk tv och repris av repriser. Inte ens NASN eller ESPN lockade. Behållningen blev Fan TV.

Fan TV? Jo, det är en lågbudgetkanal av och för fotbollsnördar som kan ses via parabol. Prat, prat, prat, visst. Men gör man tv för dem som kan måste man själv kunna.

Med direktsändningar från Manchester United TV är Viasat Sport 2 veckans givna vinnare.

NBA-basket i TV 400? Att den tidigare sportfria kanalen köpt rättigheterna är troligen ett strategiskt drag av TV4-koncernen. Mer fokus på en okänd, samt en byggsten för att göra Sportexpressen till sportkanalen TV4 Plus en gång var tänkt som. Så fort namnet TV 400 blivit mer etablerat flyttas NBA över till sportkanalen.

Eurosports onsdagar förbryllar. Fem- och tiominutersprogram, magasin, segling, golf och ibland också finmärkes­sponsrad hästpolo.