Anders Neuman, chefredaktör på Transition, listar veckans tio hetaste

Foto: Eero Ettala.
SPORTBLADET

1. Eero Ettala

Snowboard

2006 var Eero Ettalas år. Med en fantastisk del i ”Mack Dawg’s” film ”Follow me around”. Ett flertal stora intervjuer i de största internationella tidningarna, bra tävlingsresultat och utnämnd till ”Bästa europeiska åkare 2006” så kan man inte summera det på ett annat sätt. Eeros åkning är en väl avvägd mix av stil och kontroll som fostrats bland isiga hopp i hemmabacken Talma(Finland) och finslipats i soliga Kalifornien. Årets säsong kommer att bli riktigt intressant att följa för att se om Eero kan överträffa sig själv och leverera ännu bättre åkning.

2. Cheryl Maas

Snowboard

Holländska Cheryl Maas återfinns ständigt i topp på resultatlistorna och belönades välförtjänt med titeln ”Bästa kvinnliga europeiska åkare 2006”. Med skön stil och orädd åkning har hon befäst sin roll på den kvinnliga snowboardscenen.

3. Anders Olsson

Skoter

Anders ”Ankan” Olsson är en multitalang inom actionsport. Sommartid trollar han med sin skateboard och vintertid regerar han på fjället med sin skoter.

4. John Magnusson/Stapelbäddsparken

Skateboard

Som initiativtagare till skateboardparken ”Stapelbädden” i Malmö har John nominerats i tidningen Nöjesguiden till priset för ”Bästa form 2006”. Ett tydligt tecken på att en skateboardpark kan uppskattas på flera sätt.

5. Jesper Björnlund

Skidor

Puckelskidåkningen lever ett liv i skymundan av den populärare jibb-skidåkningen. Men Jesper Björnlund kanske kan ändra på det om han fortsätter att producera lika bra resultat i den här säsongen som i Vinter-OS i Turin.

6. Torstein Horgmo

Snowboard

Den unga norrmannen utsågs till ”Årets nykomling 2006” av den tyska snowboardtidningen ”Monster Backside Magazin”. Att han var värd det visade han under Air&Style där han var en hårsmån från att slå ut Hampus Mosesson redan i kvalomgången.

7. Christian Hosoi

Skateboard

Filmen ”Rising son” är en dokumentär om Christian Hosoi. En av skateboardings stora fixstjärnor under slutet av 80-talet och berättar om hans uppgång, fall och återkomst inom skateboarding.

8. Sebastian Garhammer

Skidor

Att kombinera rollen som tvåbarnsfar med en professionell skidkarriär kan inte vara det lättaste. Men Sebbe är rätt man för jobbet och producerar ständigt nya bilder och stabila åksegment.

9. Tim Latte

Surfing

Efter Freddie Meadows är Tim Latte nästa svenske junior som kliver fram och visar att även nordbor kan bemästra vågorna med en surfbräda.

10. Blayze Bramwell

Skidor

Svenske Blayze är ännu en av våra nya unga duktiga åkare som är på väg att slå sig fram inom skidscenen. Trots sin blyga ålder på 16 år har Blayze redan lyckats få de stora sponsorernas ögon på sig.

Eero Ettala

Anders Neuman ([email protected])