Tyvärr inga tuffa frågor till Svennis

SPORTBLADET

En statsman var på besök i Stockholm i veckan.

Sven-Göran Eriksson höll hov på Grand Hotel och gav en exklusiv intervju i Sportspegeln.

Snygga bilder på ”Svennis” i motljus kikandes mot Slottet (”dom ska väl flagga när Kungen är hemma?”), ”Svennis” i dyr kostym sittandes framför något som liknade en korsning av en soffa och sänghimmel i leopardtyg. Men vad sa ”Svennis”? Egentligen ingenting.

Och SVT:s Ken Olofsson ställde tyvärr inte heller de tuffa frågorna. Och gjorde han det så blev svaret oftast ”ingen kommentar”.

Vem hade ”Svennis” skickat hem?

Hur var det med Olympique Marseille?

Vilket landslag tackade han nej till?

Klart stod i alla fall att ”Svennis” tycker att den svenska pressen är taskig mot Zlatan och att han vill ha ett nytt jobb. Nu.

Själva finalmatchen i all ära, roligast var Mats Wilander i Eurosport, iklädd någon slags ciceronroll under Australian Open. Den trefaldige mästaren hade den perfekta lösningen på hur man skulle slå omöjlige Federer: ”Om man tar Agassis returer, Pat Rafters kickserve, slänger in en Sampras-bomb och kanske lite McEnroe, då...”. Sedan la han till:

”Slå honom över knäna med ett basebollträ i omklädningsrummet, det brukar funka”.

Förra helgens ”Henke”-eufori fortsatte, denna gång i Viasat Sport. Och det var tur för kanalen att ”Henke” spelade från start i lördags, med tanke på hur hårt den hade laddat upp.

I pressutskicket ”FA-cuphelg med Henrik Larsson” stod svensken till och med uppsatt som kommentator tillsammans med Glenn Hysén. Sant, jag svär, men naturligtvis var det Henrik Strömblad som kommenterade.

Men att banda nyhetssändningar är aldrig en bra idé. När Jens Byggmark i lördags tagit sin första världscupseger och sändningarna i TV4+ avslutats, toppade Viasat sina sportnyheter med att Martin Larsson kom sjua vid skidtävlingarna i estländska Otepää.

Avslutningsvis – helgens påannons: ”Bollen är rund. Pucken är svart. Och ibland kan faktiskt det mest oväntade hända”. (Katarina Hultling i lördagens Sportnytt inför klippet Mora-Färjestad).

Mårten Lundmark