Fördel Alonso i Formel 1-dramat – vann i Japan

SPORTBLADET

Schumacher tvingades bryta – nu avgörs allt i Brasilien

Foto: Segerdansen. Renaults Fernando Alonso vann Japans GP-lopp tidigt i morse svensk tid – och har nu kopplat ett rejält grepp om att vinna en ny VM-titel.

Dramat i Formel 1-cirkusen kommer att avgöras i det allra sista loppet.

Tidigt i morse svensk tid vann Fernando Alonso Japans GP-lopp – samtidigt som värste konkurrenten Michael Schumacher tvingades bryta efter ett motorhaveri.

Nu är mästartiteln nära för den spanske F1-stjärnan.

– Jag tycker att det är lite för tidigt att ta ut något, men visst ser det mycket bättre ut nu, säger Alonso till AP.

Foto: Behöver en poäng till. Värste konkurrenten Michael Schumacher tvingades bryta i Japan – ocn nu behöver Alonso bara ta en poäng i Brasilien för att kunna kalla sig världsmästare.

Den regerande världsmästaren Fernando Alonso leder nu VM-serien med 10 poäng före Schumacher inför det avslutande loppet i Brasilien – och behöver där bara ta en poäng för att säkra en ny mästartitel.

Loppet i Japan i natt blev dramatiskt när Michal Schumachers motor kraschade på det 37:e varvet, ett haveri som tvingade tysken att bryta loppet.

Alonso vann före tvåan Felipe Massa, ett resultat som innebär att Ferraris dröm om att vinna konstruktörstiteln trots allt lever.

Alonsos stallkamrat Giancarlo Fishichella slutade trea.

Direkt efter att Alonso gasat i mål bröt det stora segerjublet ut i Renault-stallet – den spanske stjärnan kramade allt och alla i depån efter att ha tagit sin första seger sedan GP-racet i Kanada i juni.

Tar Alonso poäng i Brasilien, oavsett hur det går för Schumacher, vinner spanjoren mästerskapet.

Själv vägrar han att dras med i segersnacket.

– Mästerskapet kommer att avgöras i Brasilien precis som vi alla trott. Vi måste köra försiktigt och inte ta för många risker, säger Alonso till AP.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport