Sportbladets Peter WENNMAN listar de som förtjänar det

SPORTBLADET

1 Bombhotet

Fullständigt absurda scener i Karlstad: 8 250 personer evakuerades från Löfbergs Lila Arena och spelarna i Färjestad och Modo tultade omkring i full utrustning utanför hallen. Man vill verkligen veta vem eller vilka idioterna är som låg bakom bombhoten. Man vill veta varför. Man vill veta vad de fick ut av det hela. Njöt de? Fick de en sjuk kick av att se barnfamiljer fly från en ishockeymatch? Snälla, ta fast dem – jag vill se hur såna människor ser ut.

2 ”Det var lite domarens fel också”

Tyckte Assyriskas säkerhetsansvarige sedan en hemmasupporter sprungit in på planen för att nita domaren Patrik Berglund. Så pass upp, alla dåliga domare, ni har er själva att skylla om ni åker på spö!

3 Jättefiaskot

Mer Assyriska-elände: betänk att det laget besegrade IFK Göteborg borta med 3–0 förra säsongen. Nu förlorade man mot Bunkeflo och ramlade ner i division I. Trist när vackra sagor får såna slut. Kan bli högriskderby mot grannen Syrianska nästa år.

4 Tjejsuccé i öknen

Annika Sörenstam och Helen Alfredsson etta och tvåa i Dubai Ladies Masters. Förnämligt. Golfbrudarna kan vi alltid lita på, och särskilt kul är det att Helen hittat storspelet igen.

5 Bortdömda målet

Vilken tabbe! Elfsborgs Andreas Augustsson nickar in ett regelrätt mål för Elfsborg mot Helsingborg, men domaren Markus Strömbergsson blåser för nånting som bara han har sett. Såna misstag får inte ske, allra minst i den dramatiska guldstriden.

6 Bröderna Sedin

Det har tagit alldeles för lång tid, men nu är Daniel och Henrik precis så bra som Vancouver hade räknat med för fem år sen. Inte så mycket innebandy i sarghörnorna längre, rakare och rejälare hockey direkt på mål.

7 Stopptid

Ytterligare ett sevärt gammalt svartvitt inslag av Jens Lind i söndags kväll: en ung Tommy Sandlin står och försöker se arg ut på taktiksamlingen medan stjärnorna i Brynäs garvar och Tord Lundström lugnt blossar vidare på cigaretten.

8 Zlatan

Måste givetvis göra comeback på den här listan nu efter det snygga målet mot Milan. Vilken jäkla match det var, förresten!

9 AIK

Visserligen bara 0–0 i regnet i Göteborg i går, men det härligt offensiva spelet var det mest uppfriskande jag sett på länge i allsvenskan. Guldläge Elfsborg – men räkna inte ut AIK än.

10 Sprintåkarna

Peter Larsson och Björn Lind vann världscupsstafetten i Düsseldorf och mycket talar för att det blir en bra vinter för våra skidsprinters, både bland herrarna och damerna.

Veckans spaning

För övrigt...

Peter Wennman