”The Maulers” titelmatch flyttas - med bara dagar kvar

Av: Ludwig Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander ”The Mauler” Gustafssons titelmatch mot Jon ”Bones” Jones flyttas till Los Angeles. Anledningen är svenskens motståndare som inte får tävla i delstaten Nevada efter att ha testats positivt för anabola stereoider uppger ESPN.

På söndag skulle Alexander “The Mauler” Gustafsson gå upp mot Jon “Bones” Jones i Las Vegas under galan UFC 232. Nu flyttas hela galan till Los Angeles på grund av svenskens motståndare. Anledningen är att Jones ännu en gång testats positivt för anabola stereoiden turinabol under ett dopingtest den 9 december. Detta är inte den första gången som Jones blivit påkommen med otillåtna medel i kroppen utan testades även positivt för steroiden inför titelmatch mot Daniel Cormier i juli 2017. Den gången resulterade testet i att Jones fråntogs sitt titelbälte och stängdes av i 18 månader.

Kommer inte straffas på nytt

Denna gång är det dock skillnad. Den amerikanska antidoping-byrån USADA har dock gjort analysen att de spår som hittats i Jones nya dopingtest stämmer överens med ”restmängder” som förväntas finnas kvar efter tidigare testet. Alltså kan det vara så att Jones inte tagit några nya stereoider utan att det enbart funnits kvar i kroppen sedan 2017. Den mängd som finns i Jones kropp i dag anses inte heller vara prestationshöjande och därför kommer inte 31-åringen straffas på nytt.

Grönt ljus i LA

Testresultatet ställer ändå till problem för den kommande matchen mot söndag. Antidopingorganisationen i Nevada kommer inte att hinna utvärdera testet på denna korta tid och därför får inte Jones tävla i staden. Däremot har galan fått grönt ljus att flytta galan till Kalifornien och Los Angeles, något som man nu bestämt sig för att göra enligt ESPN.

De som har köpt biljetter till matchen i Las Vegas kommer att erbjudas pengarna tillbaka. De kommer också att erbjudas biljetter till galan i Los Angeles.

Foto: Vadim Ghirda / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE