F1-stjärnornas sorg efter dödsfallet

avEllinor Åkeson

SPORTBLADET

Formel 1-världen sörjer Charlie Whitings död.

Och de förare Whiting ansvarade för bildade snabbt en hyllningskör.

– Han var hela paddocken, hela cirkusen, hela familjen med Formel 1, säger den tyske föraren Sebastian Vettel.

Tävlingsledaren Charlie Whiting blev bara 66 år gammal. Han var en mycket omtyckt man, både på och utanför banan – och för det hyllas han nu F1-världen över. Här är vad några av förarna har att säga om honom:

– Det var fantastiskt att jobba med Charlie. Han var en sådan god man. Det är väldigt ovanligt att i den här sporten träffa en sådan fridfull, kärleksfull och nära vän. Jag har ingenting ont att säga om honom, om jag ska vara ärlig. Ingenting, säger mexikanen Sergio Perez.

Hamilton: Ovärderlig

– Han var alltid där för oss. Vi gjorde det svårt för honom många gånger, pressade och pushade och fick honom verkligen att jobba, men han var alltid väldigt mottaglig. Han fick det alltid att kännas som om han var på vår sida. Många saker vi gjorde skulle fått andra att klaga, men han gjorde aldrig det, säger australienske Daniel Ricciardo.

– Vad han gjorde för den här sporten är ovärderligt. Hans engagemang. Han var verkligen en stomme och ikonisk figur som bidrog med så mycket. Må han vila i frid, säger den brittiske föraren Lewis Hamilton.

Sainz: Blev förkrossad

– När jag såg honom senast sa jag ”vi ses i Australien” men så hör man de här nyheterna. Bara 66 år gammal. Jag antar att vi måste uppskatta varje dag, för en morgon vaknar du och inser att livet inte bara handlar om Formel 1 utan många andra saker, säger holländaren Max Verstappen.

– Han var en vänlig man, väldigt öppen. Jag blev förkrossad när jag hörde nyheten om att han gått bort, säger spanske Carlos Sainz.

”Det är en stor förlust får vår sport”, skriver Marcus Ericsson som numera kör IndyCar på Twitter.

Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51
ARTIKELN HANDLAR OM

Formel 1