Favoriten Fognini vann i Båstad

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fabio Fognini firar segern.

Favoriten höll. Italienaren Fabio Fognini vann singelturneringen i tennis i Båstad.

Han besegrade den 29-rankade fransmannen Richard Gasquet med setsiffrorna 6–3, 3–6, 6–1.

– Jag är väldigt, väldigt glad, säger Fognini, som också spelade dubbelfinal – men där blev det förlust.

Den 15-rankade Italienaren hamnade tidigt i underläge i första set efter att Gasquet tidigt brutit Fogninis serve. Men 31-åringen jobbade sig tillbaka och kunde ta segern i första set.
Men sedan tappade han det andra till Gasquet som bjöd på fin tennis och vann med samma siffror, 6–3, som Fognini i det första.

Vann komfortabelt

I avgörande set visade Fognini styrka genom att bryta Gasquets serve och snabbt gå upp till 3–0. Sedan bröt han ännu en gång och såg själv till att inte tappa sin serve utan kunde till slut relativt obehindrat ta hem segern i Båstad.

– Det var tufft som det alltid är i en final. Jag inledde bra i första set, och sedan var det en nyckel att få 3–0 i tredje. Jag spelade bra och stabilt, det har varit en bra vecka, säger han till TV8.
Fognini slog på sin väg fram till segern i Båstad ut det svenska hoppet Mikael Ymer och det här var hans sjunde ATP-titel i karriären.

Fick ge sig i dubbeln

Han hade chansen att plocka ytterligare en titel i Båstad. Italienaren spelade även final i dubbelturneringen, tillsammans med landsmannen Simone Bolelli, kort efter segern i singel. De ställdes mot dubbelparet Julio Peralta/Horacio Zeballos.

Men Fognini fick nöja sig med singeltiteln. Det chilensk/argentinska paret blev för svårt och det blev förlust för det helitalienska paret med setsiffrorna 3–6, 4–6.v

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis