Motorsport

Smederna vann jämn match mot Rospiggarna

SPORTBLADET

Ny kanonmatch av reserven

Över 3 000 personer kom till Orionparken för att se Rospiggarna ta sig an topplaget Smederna.

Besvikna lämnade de anläggningen.

– Tyvärr gick det åt helvete, säger lagledaren Mikael Messing.

Han är lika snopen och irriterad som åskådarna, och han är det med all rätt. Rospiggarna – som på hemmaplan sensationellt har slagit VMS Elit och lika sensationellt kört oavgjort mot Masarna – ledde med två poäng, 46-44, inför det sista heatet.

Greg Hancock, det amerikanska ankaret, skulle bara göra sin plikt, att tillsammans med Jonas Danielsson ta de tre poäng som behövdes för att säkra segern.

Han gjorde inte det.

Nicki Pedersen och Scott Nicholls vann med 5–1 och plötsligt var Rospiggarna, som i princip lett hela matchen, ett slaget lag.

– Det är för jävligt att förlora när vi kan avgöra i sista heatet. Det här ska inte hända, inte i det sista och avgörande heatet på hemmaplan. Vi hade ju alla förutsättningar. Publiken fick se en jättebra match, men de fick inte se hemmalaget vinna. Det var synd, suckar Messing.

Han var besviken på Greg Hancock. Amerikanen har inte varit sig lik under säsongen och tog bara 8+1 poäng. Det är alldeles för lite för en Grand Prix-förare som har ett VM-guld på meritlistan.

– Han tog på tok för lite poäng i dag igen. Han är inte alls i form och vet inte vad det beror på. Han måste ta tolv poäng för att vi ska vinna en sådan här match. Det är de poängen vi saknar. Vi räckte inte till på slutet och så har det varit hela säsongen. Vi måste rycka för att orka hålla undan. Men vi får inte hänga läpp. Det kommer lättare matcher, säger Messing, vars lag möter Vargarna i nästa omgång.

Det var muntrare tongångar i Smederna, nu trea i tabellen.

– Avgörs allt i det sista heatet är det hemmalaget som ska vinna, för publikens skull. Men nu är jag bortaledare... Jag är nöjd. Ja, det här var jättebra, säger Ingvar Åhnstad, Smedernas lagledare.

I Smederna imponerade Nicki Pedersen och Scott Nicholls, men de var inte ensamma. Reserven Erik Andersson gjorde en ny kanonmatch och belönades med 10 poäng. Ingen kunde tro att han vurpade illa i mötet i Eskilstuna och kom till Hallstavik med en fot som var mer blå än hudfärgad.

– Han hade lite ont, men tejpade foten för att få stöd. Under tävlingen kände han inget. Det är en friskus. Han började med tre raka heatsegrar. Att han sedan mattades är förståeligt, säger Ingvar Åhnstad.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway