Motorsport

Rickardsson höll hov på Arendalsbanan

SPORTBLADET

”Det hade varit gott att ha honom i laget”

Speedwaykungen Tony Rickardsson höll hov på Arendalsbanan.

Då sjönk Kaparna till botten av tabellen.

– Det hade varit gott att ha honom i laget, säger lagledaren Tommy Berglund.

Kaparna, som körde riders replacement för Jaroslaw Hampel, var som väntat inget hot mot Masarna. Redan efter 13 körda heat var matchen avgjord. Den största anledningen: supermasen Tony Rickardsson.

34-åringen visade varför han leder VM-serien och tog maximala 15 poäng. Han var inte hotad i något av sina fem framträdanden. Det var uppvisning från start till mål.

– Jag har aldrig sett honom så bra. Det är grymt. Han har en jävla fart, alltså. Joonas (Kylmäkorpi) var om honom en gång, men då drog han bara ner gashandtaget. Jag hoppas att de unga killarna lär av honom, säger Kaparnas lagledare Tommy Berglund.

Hans-Erik ”Pruppen” Andersson, Masarnas lagledare, kunde bara ta plats i hyllningskören när den störste bjöd på show.

– Han är otrolig, säger han.

”Pruppen” hittade dock fler glädjeämnen en kväll som denna. Som Fredrik Lindgren, som efter en trög säsongsinledning tog 11+1 poäng.

– Jag tror att det lossnade för honom i dag. Det känns så. Nu blir det inte svårt att åka de där 45 milen hem, säger ”Pruppen”.

Å andra sidan var väl matchen redan avgjord på vägen till Göteborg?

– Ja, den avgjordes i Alingsås. Nej, nu var jag för jävlig, men de orkade inte. Det blev en lätt match. Det blir drygt när de andra ska köra heaten för honom (Hampel) också. Samtidigt åkte våra reserver bra.

Kaparna åkte i och med förlusten ned på jumboplatsen. Tillfälligt, försäkrar Tommy Berglund.

– Med vårt decimerade lag är Masarna lite för tungt. Sedan tog (Robert) Miskowiak bara en poäng. Det håller inte. Men det är många omgångar kvar och på tisdag är Hampel tillbaka. Då vänder det. Jag är inte bitter, som Tony brukar säga. Vi har mött bra lag hittills - och Vargarna spöade vi. Dessutom har vi hela tiden sagt att det här är ett mellanår, då våra killar ska växa till sig, säger Berlund.

Jaroslaw Hampel, som har varit handskadad, ska träna i morgon. Om allt går enligt planerna kör han lördagens Grand Prix-tävling i Cardiff.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway