Sportbladet

Strömwall slutar som klubbdirektör

SPORTBLADET

Johan Strömwall sade på tisdagen upp sig som klubbdirektör för Luleå Hockey. Anledningen är familjeskäl.

"Ja, vi vill flytta ner till Mellaneuropa igen. Exakt var vi hamnar är ej klart, men det blir säkert i tysktalande områden. Min fru är ju från Österrike", säger Strömwall på Luleå Hockeys hemsida.

Strömwall är en inventarie i Luleå Hockey. Från 1984 till 1999 hade han nummer tolv på ryggen och hans tröja hänger nu i taket i Coop Arena. Under flera år spelade han sedan i österrikiska Klagenfurt, där han också lärde känna sin blivande fru.

Enligt Norrbottens-Kuriren har Strömwall fått ett erbjudande från italienska ishockeyklubben EV Brunico. I en intervju i tisdagens tidning säger Strömwall dock att han tackat nej till jobbet.

"I förra veckan fick jag ett erbjudande om att ta ansvar för klubbens ungdomssatsning och att bli lagets andre tränare. Det kändes smickrande, men det är inte vad jag vill göra. Jag sökte faktiskt efter klubbpresidenten under gårdagen för att tacka nej till erbjudandet", sade Strömwall i intervjun.

Men det var innan beskedet om hans uppsägning kommit ut.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet