Sportbladet

Pohjanen lyser i svalt för-VM

SPORTBLADET

Lars Nylin: Hon är tidvis sensationell

Det finns folk i min omgivning som inte längre ids leta fram den bästa fotbollen i tv. Överflödets förbannelse gör att de inte tittar överhuvudtaget. Påstår dom. Struntprat, brukar jag muttra medan vi gemensamt bokstaverar begreppet lyxproblem.

Men talar vi golf är jag minst lika arrogant. Inte minst kring LPGA-serien. Vid pågående US Open är det Viasat Sport som gäller. Nyss sände SVT från samma serie. Strax är det åter så. Det finns säkert en lysande förklaring till allt detta. Men orkar jag leta? Bara ibland. Och när jag tog mig samman i går var det regnavbrott på Cherry Hills i Denver. Ridå.

Min förvirring blir inte mindre när SVT24 använder Annika Sörenstam som dragplåster till LPGA-tävlingar där hon inte ens är med. Så var det förra helgen.

Var är förresten Göran Zachrisson? Kom tillbaka, allt är förlåtet.

SVT gör ett bra jobb från ett svalt för-VM. Anna Pohjanen är tidvis sensationell. Det behövs inte pk-glasögon för att imponeras av hennes kunskap. Men kluddandet är inte alls i nivå med Rit-Olas. Kan avstås.

1,2 miljarder för norsk fotboll i tv. Vore jag Lars-Åke Corleone och redo för egna förhandlingar exponerade jag värsta ISPR-flinet i sommar.

”Sportnytt” var i går snarast Mattias Brännholm show. Med ovanligt intressant inslag om NHL-läget.

NBA-finalen i natt var säkert djävulskt bra tv. Men sånt vet man inte i sommarstugan. När tillåter Canal+ oss att flytta abonnemangen?

Med denna spalt tar de dagliga tv-krönikorna semester. Frank Östergren håller ställningarna på söndagar. Trevlig sommar. Vi ses telepatiskt under Tour de France, sommarens mest givna för soffpotatisar.

BÄST

SÄMST

Lars Nylin (sport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet