Sportbladet

Bra inledning av svenskorna

SPORTBLADET

Sörenstam på par

Annika Sörenstam har börjat jakten på sin tredje raka major.

Sörenstam fick en godkänd start med par på den första ronden av US Open som spelas på Cherry Hills Country Club, strax utanför Denver.

- Jag är nöjd, hade jag fått höra innan att jag skulle gå på par så hade jag tagit det, sade hon.

Sörenstam hade tre bogeys och tre birdies under sin inledningsrond på den svårspelade banan med smala fairways och små greener.

- Det är en svår bana med besvärlig ruff och då gäller det att spela säkert för att inte hamna där. Jag var lite nervös i början, men det gick bättre och bättre, sade Sörenstam.

Sörenstam vann US Open både 1995 och 1996 och jagar nu en Grand slam. Hon har tidigare i år vunnit de båda major-tävlingarna Nabisco Championship och LPGA-mästerskapen. Den sista i Grand slam är British Open i slutet av juli.

Sörenstam ligger ett slag efter Lotta Neumann, och båda har goda minnen från US Open.

Det var 1988 som Lotta Neumann vann US Open, en större skräll än när Annika Sörenstam tog sin första US Open-titel 1995. Neumann var den som banade väg för de svenska golfdamerna och hon är nu inne på sin 18:e säsong på USA-touren. Hon vann tolv tävlingar mellan 1988-98, men sedan dröjde det sex år innan hon var en vinnare på USA-touren igen. Neumann fick en tuff start med bogey på det andra och tredje hålet, men sedan följde fyra birdies innan en bogey avslutade ronden.

Det var ett tag mycket blå-gult i topp på resultattavlan på torsdagen. Sophie Gustafson gjorde också par (71), medan Helen Alfredsson gjorde ett över par. Gustafson hade, liksom Sörenstam, tre birdies och tre bogeys. Gustafson hade ett tufft fjolår och har en nionde plats som bäst i år på tolv tävlingar.

Alfredsson hade en svajig första rond med fem birdies och sex bogeys. Hon har haft en tung säsong och missat kvalgränsen i sju av de åtta senaste tävlingarna.

TT-Reuters

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet