Motorsport

”Det är inte naturligt”

SPORTBLADET

Nya RF-basen till attack mot STCCs ”grid girls”

Hon såg sin första STCC-tävling någonsin.

Riksidrottsförbundets nya ordförande Karin Mattsson reagerade starkt på att förarna presenterades av lättklädda ”grid girls”.

– För mig är det inte alls en naturlig del av sporten, säger hon.

Grid Girl.
Grid Girl.

Karin Mattssons favoritämne är ridsport. Men i går valde hon att åka till Anderstorp för att se sin första STCC-tävling.

– Jag kan inte påstå att jag är någon motorfantast, men jag tror inte att någon kan undgå att fascineras när man är på en sådan här tävling, säger hon.

Mattsson upplevde i stora drag sitt STCC-besök som positivt – men reagerade på att förarna presenterades av så kallade ”grid girls”.

– Det var nytt för mig, jag har ju inte sett så mycket motorsport tidigare. Jag tror att det är en del av en tradition sporten har, men jag tycker att man kan vara lite fundersam kring den exponeringen som det ändå blir säger Karin Mattsson.

Bör företeelsen finnas kvar, ska det ingå i sporten?

– Nej, för mig är det inte alls en naturlig del. Jag vet inte hur de som är i bilsporten ser på det, men för mig som kommer utifrån är det inte alls något som måste vara med.

Kommer inte förändra

Men STCC:s ordförande Staffan Svenby har inga planer på att förändra.

– Det kommer att finnas grid girls i framtiden, säger han.

– Vi ser inte det här som någon stor fråga.

Varför då?

– Det vet väl du lika bra som jag att det är en tradition i bilsport att man har grid girls som skyltbärare. Vi har manliga grid girls och vi har kvinnliga grid girls, beroende på var och när och hur. Och jag tycker inte att skyltbärarna var speciellt lättklädda i dag.

Emil Karlsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport