Sportbladet

Kalmar vann femte raka mot Giffarna

SPORTBLADET

Självmål sänkte Sundsvall

Sundsvall

Kalmar FF fortsätter att vara Gif Sundsvalls verkliga mardrömsmotståndare - på tisdagskvällen kasserade smålänningarna in den femte vinsten av fem möjliga mot norrlänningarna efter återkomsten till allsvenskan.

Förlusten med 0-2 (0-0) sved rejält för bottenlaget Sundsvall - inte minst för att Sundsvall var hårsmånen från att göra ett ledningsmål då kallduschen kom i form av 0-1 på självmål.

Det var Sundsvall som skapade flest farligheter och spelade mest konstruktivt. Speciellt i andra halvlek.

Men Sundsvall lyckades inte slå hål på allsvenskans säkraste försvar. Närmast var Mikael Dahlberg som lobbade en boll i ribbans överkant.

- Även när vi sattes under press så förmådde vi hålla organisationen intakt och vår backlinje stod emot Sundsvalls tunga inlägg på ett utmärkt sätt, konstaterade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Patrik Rosengren var matchens gigant. Han var säker i brytningarna och dominerade luftrummet framför Petter Wastå i Kalmars mål.

Dyrbara misstag

Alla trodde att det var brassen Dede Anderson som skulle vara Kalmars vassaste offensiva vapen. Men Anderson blev effektivt tagen av Sundsvalls mittbacksduo Patrik Eriksson-Ohlsson och Johan Andersson. Kalmars lycka denna kväll blev två katastrofala misstag av Sundsvall.

Först var det backen Fredric Lundqvist som styrde bollen mot sin målvakt Fredrik Sundfors som i sin tur reflexmässigt stötte ut bollen - som tog rakt på Lundqvists ben så att bollen studsade in i eget mål.

- Fruktansvärd otur, men det är sånt som händer i fotboll, konstaterade Sundsvalls tränare Jan Halvor Halvorsen.

I jakten på kvittering flyttade den norske tränaren upp Patrik Eriksson-Ohlsson från backlinjen till kedjan. Då har man inte råd att tappa bort bollen som mittfältaren Stefan Ålander gjorde - åtminstone inte om pilsnabbe Brima Koroma finns i närheten. 20-åringen från Sierra Leone snappade upp bollen och sprintade ifrån backen Linus Johansson.

Iskall avslutning

- Jag fick ett försprång och fick ett friläge med målvakten. Jag satsade på att placera in bollen - och det gick vägen, sade Koroma nöjt efter sitt första allsvenska mål. Brima svarade för sju mål i Superettan med Enköpings SK förra säsongen.

Den unge matchvinnaren njöt av tillvaron efter matchen.

- En skön seger. Nu är vi på andra plats i allsvenskan. Kan det vara så mycket bättre.

- Med tanke på alla skador som vi fått dras med under en längre tid så känns det otroligt skönt att ligga med toppkänning i tabellen. Men det är en otroligt jämn serie och det kan svänga snabbt. Men får vi bara ha spelarna friska så ser det riktigt lovande ut, sade Nanne Bergstrand efter ännu en skön seger över Sundsvall

Ove Byström/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet