30-årig Halmstadbo åtalas för olagligt pokerspel

SPORTBLADET

Sålde dessutom öl och sprit under pokerkvällarna

En 30-årig Halmstadbo har åtalats för brott mot lotterilagen för ett pokerarrangemang.

Polisen slog till mot bygdegården en fredagskväll i mars, då 18 personer spelade poker med insatser på 400 kronor vardera.

– Verksamheten isig är olaglig, oavsett i vilken form man bedriver den och hur stora eller små insatserna än är, säger kammaråklagare Mats Forsén till Hallandsposten, som lett polisutredningen fram till åtal.

30-åringen har under polisförhören medgett att han regelbundet arrangerat pokerspel i Halmstad. Det har skett en gång i månaden sedan förra sommaren, men han har inte sett detta som något brottsligt. Vid pokerkvällarna har han också haft öl och sprit tillgängligt för försäljning, men hävdar att han satt självkostnadspris på alkoholen och att han inte varit ute efter att tjäna pengar, varken med spelet eller spriten.

Insatserna i spelet gick tillbaka till spelarna i form av vinster.

Pokerspelet har också skett under namn av en förening, där 30-åringen stått som ordförande. I utredningen nämns ytterligare en person som ”vice ordförande” och som också anhölls i samband med razzian i mars, men polisen har inte sett att denne aktivt varit med och arrangerat. Därför går han fri från åtal.

Förutom sitt arrangerande av olagligt spel åtalas 30-åringen också för olagligt innehav av spritdrycker. Det var sprit och öl som avsågs säljas under pokerkvällen. Eftersom utredningen inte kunnat bevisa att något av spriten sålts, begränsar sig åtalet på denna på denna punkt till innehav för försäljning.

Högsta straff för brotten är ett halvt års fängelse, men Mats Forsén förutspår att fällande dom inte leder till mer än böter.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker