Vrrrraoooom

SPORTBLADET

Ljungberg & Co laddade i 250 knyck på Gotland

Foto: Hm, Corvette, 520 hästar... Ljungberg var imponerad av fartmonstren på Gotland ring och han var inte ensam. Några av spelarna blev så sugna att de beslöt sig för att köpa sig ett eget exemplar.

VISBY

Om Sverige har lagt i en extra växel inför VM?

Bokstavligt talat.

I går gav landslagsstjärnorna full gas på Gotland Ring.

– Zlatan var i särklass, säger racinginstruktören Marcus Fabricius till Sportbladet.

Medan Henrik Larsson, Marcus Allbäck och Kim Källström valde en golfrunda efter träningen i går, tog majoriteten av spelarna rygg på Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg för några timmars racing på Gotland Ring.

Hur det gick?

Snabbare än någon hade räknat med.

– Vi som körde med dem är finländare. Vi brukar inte imponeras, men blev väldigt begeistrade av spelarna. Vilken attityd, inställning, ödmjukhet och gruppanda... Vi får hoppas att de tar VM-guld, säger Marcus Fabricius.

Alla var snabba

Petter Hansson vann den prestigefyllda tävlingen, men det var tvåan som imponerade mest på Fabricius: Zlatan Ibrahimovic. Superstjärnan har en Porsche och en Ferrari i garaget och visade att han kan det där med bilkörning.

– Det här är elitidrottsmän och det märktes på motorbanan. Vi har mycket evenemang, och den här dagen var alla snabba. Tiderna var väldigt bra. Den som imponerade mest var faktiskt Zlatan. Han lyssnade och var väldigt ödmjuk.

Ljungberg i 250

Höjdpunkten var när Marcus Fabricius drog iväg med sin Corvette Z06 – en brutal maskin med 520 hästar under huven. Både Ljungberg och Mellberg åkte med i över 250 knyck, men Zlatan stannade i depån när monstermaskinen dånade fram på Gotland Ring. Enligt uppgift till Sportbladet blev några spelare så imponerade att de på stående fot bestämde sig för att beställa ett eget exemplar.

Racingen pågick i tre timmar, men hade troligtvis fortfarande pågått om spelarna fått bestämma.

– Fredrik Ljungberg var mäkta imponerad. Killarna ville köra, köra och köra. Det var fantastiskt roligt, säger Marcus Fabricius.

I dag fortsätter lägret med ett träningspass på Gutavallen, innan landslaget flyger till Göteborg för att ladda inför träningsmatchen mot Finland. Det är, om uttrycket tillåts, full fart mot VM i Tyskland.

Läs fler VM-relaterade nyheter:

Stefan Holm