OS-spelare stäms på 120 miljoner

SPORTBLADET

Moore stämmer Bertuzzi

Foto: Getty images

För snart två år sedan satte den kanadensiske OS-hockeyspelaren Todd Bertuzzi klubban i nacken på Steve Moore i vad som beskrivits som ett av de fulaste påhoppen i NHL:s historia.

Nu kräver handikappade Moore ersättning på motsvarande 120 miljoner kronor.

Timingen kunde varit bättre för Vancouverstjärnan Bertuzzi, som som bekant spelar OS i Turin just nu.

I premiärmatchen mot Italien gjorde han två assist och räknas till en av lagets tyngst vägande forwards sedan han för ett halvår sedan kom tillbaka från sin NHL-avstängning. Han har valt att inte uttala sig om stämningen.

Tungt juridiskt

Den före detta Avalanche-spelare Moore har en gång tidigare försökt stämma Bertuzzi för överfallet. För ett år sedan försökte Moores ombud starta en rättegång i Denver, men fallet lades ner eftersom att domaren ansåg att fallet hör hemma i Kansas, där händelsen utspelades.

Det är dit som Moores advokat Tim Danson nu vänt sig. I stämningsansökan beskriver han händelsen som ”en kriminell och illasinnad handling”.

Att stämningen kommer samma dag som Kanada går in i OS-turneringen är en ren slump enligt Tim Danson, skriver hockeycentralen.se. Det har istället att göra med preskriptionstiden.

Kanada har det tungt juridiskt just nu: Den senaste tidens skriverier har till stor del handlat om Wayne Gretzkys påstådda inblandning i en illegal spelhärva.

Robert Triches