Guld-Stinas hälsning: ”Kan bitvis vara läskigt”

SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Stina Nilsson har knappt sovit efter OS-guldet.

Guld-Stina firade med pizza i natt och en tidig tur i skidspåret i dag innan hon skickade ut en hälsning och tackade för allt stöd.

– Hon var fantastisk glad, det kändes lite som en lättnad. Jag har aldrig sett det tidigare, säger damtränaren Johan Granath,

Bara tolv timmar efter att Stina Nilsson hoppat högst på pallen på skidstadion var hon ute i skidspåren.

Med solglasögon på och till synes pigga ben genomförde hon ett träningspass.

– Hon hann inte åka av sig i går, säger tränaren Johan Granath.

Ingen sovmorgon?

– Hon var speedad i går. Vi satt och åt middag strax efter midnatt. Hon var uppe före mig till frukost så jag tror inte hon har kunnat sova så bra heller.

Det blev en sen natt för guldmakaren. 

Tårta blir det först i kväll, men Stina Nilsson hann fira med pizza som hon tycker så mycket om.

– Det blev några pizzaslices i går för oss och jag allt tror hon tog en pizzabit också, säger förbundskapten Rikard Grip.

Efter träningspasset delade Stina Nilsson en hälsning på Instagram i vilken hon tackade både familj och alla svenska fans.

"Det är häftigt att bestiga berg, men det kan också bitvis vara läskigt och utmanande på vägen upp. Igår besteg jag den största bergstoppen i min idrottskarriär hittills, en resa som inte hade varit detsamma utan hjälp av min familj, stöttepelare och vänner. Ni är bäst! Och så vill jag rikta ett stort TACK till alla er som höll tummarna framför tv-rutan, jag kände stödet hela vägen till Korea!! Bamsekraaaam!"

Ikväll får Stina Nilsson ta emot sin guldmedalj.

OS-höjdarna – 15 februari 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM