Våga släppa mössan TV3

SPORTBLADET

Lars Nylin: Varför så märkligt vaga och underdåniga?

Även en enkel soffpotatis har noterat landslagets usla kreativitet i de två senaste kvalmatcherna. Det har varit hovsamt, stereotypt, stundtals fegt. Bara en enstaka individuell prestation – Zlatans slagskott – har brutit mönstret.

Beskrivningen kunde tyvärr lika gärna gälla det TV3-team som bevakat de frustrerade insatserna. Reportrar och tyckare som i vanliga fall är stabilast i stan är inför blågult märkligt vaga och underdåniga.

När det legat en stank av klorin över det svenska spelet har ingen fräst ifrån.

Den enstaka individuella prestationen står Claes Runheim för. Redan närkingens strama uppsyn torde skrämma Lars Lagerbäck till nattpass med taktiktavlan.

I kväll vill jag absolut inte höra några sågningar. I afton bör pur eufori gälla under ett sällan skådat målfyrverkeri. Och så blir det.

Men nästa gång det kärvar måste TV3-gänget våga släppa mössan. Annars börjar även jag att drömma dagdrömmar om Glenn Strömberg. Att många av er ständigt gör detta inses efter den mailflod som strömmat sedan handpåläggningen i Zagreb.

Ytterligare en blick i kristallkulan: trots en småfnissig trailer blir det ett styvt jobb för TV4 att haussa Stockholm Open. Men de har skicklig vägledning från turneringens arrangörer. Dessa skyltar med fjolårsförloraren André Agassi för att dölja att startfältet i årets Open är det svagaste på tio år. Men fyran kan de också. På hemsidan användes så sent som i går kväll Agassi som dragplåster. Amerikanen lämnade återbud för tio dagar sedan.

Just som jag eggat upp mig var treantrojkan under gårdagens U21-debacle exakt så syrliga som de BORDE varit i Ungern och Kroatien.

Elektronikföretaget LG går in i Sweden Hockey Games som nu blir LG Hockey Games. Kan utveckla sig till en schizofren historia för Radiosportens LG Jansson.

Lars Nylin ([email protected])