Kalmar trea efter seger mot Hammarby

SPORTBLADET

Tre snygga mål i avslagen match

Kalmar

Kalmar FF hoppade upp på en tredjeplats i allsvenskan efter klara 3--0 mot Hammarby hemma på Fredriksskans.

- Vi är i mycket bra form för tillfället, förklarade Kalmartränaren Nanne Bergstrand mycket nöjt efter matchen.

Målsnåla Kalmar FF har nu smällt in 16 mål på fem matcher och har hittat storformen lagom till allsvenskans slutspurt. En plats i Royal League hägrar och efter söndagens 3-0-seger finns smålänningarna på en tredjeplats.

- Vi har fått fler alternativ i truppen och är lika bra framåt som bakåt. Och vi liksom Hammarby är väldigt sugna på Royal League, säger Bergstrand.

Zengin ensam

Hammarby har haft svårt att slå hål på KFF-muren och sjukan satt i. Erkan Zengin var visserligen pigg på sin högerkant och hade första halvlekens bästa Bajen-chans när han fick skottläge mitt inne i KFF-målvakten Petter Wastås straffområde. Wastå fick dock ut ett ben och räddade till hörna.

- Kontentan av det hela var att vi inte kunde förvalta de chanser vi fick. Mot ett så pass bra lag som Kalmar måste man göra mål för att vinna matchen. Och vi hade väl första halvlekens bästa chans genom Zengin - där borde det ha varit 1-0 till oss, sade Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Matchen öppnade sig något efter en medioker halvtimme och Petter Andersson i Hammarby och Tobias Carlsson i Kalmar FF brände båda fina lägen. Hammarbys matchhjälte från senast, Paulinho, tvingades dock utgå i slutet av första med en sträckning i baksidan av låret.

Cirkus Fabio

Hans landsman i det andra laget, Fabio Augusto, visade att storformen sitter i. Målskytt för tredje matchen i rad och dessutom levererade han en glimrande föreställning från sin fria roll till vänster på Kalmars mittfält.

Kalmars 1-0 var det dock inte Fabio som låg bakom. Ett prydligt anfall från början till slut. Vänsterbacken Robert Stoltz forsade fram på sin kant och slog inlägget som Mikael Blomberg nickade i mål.

Och sedan var det Fabio Augusto-show. 2-0-målet var ett av de vackrare på Fredriksskans i år. Fabio fick tid att måtta med sin högerfot en bit utanför straffområdet och smällde in bollen i Hammarbymålvakten Ante Covics vänstra kryss.

- Även om det är i slutet av säsongen har jag och laget fortsatt att träna hårt. Det viktigaste för oss nu är Royal League. Det är synd att vi har haft så många skador under säsongen, annars hade vi kunnat nå ännu högre, sade Fabio, bäst på plan.

Hammarby tappade allt efter Fabios 2-0 och Bajen-fansen tvingades dessutom se förre Bajen-spelaren Dedé Anderson rulla in 3-0 på övertid.

Mycket talar för Royal League på Fredriksskans till vintern.

TT