Bajens vädjan till fansen: Rädda oss

SPORTBLADET

Ekonomisk kris hotar - fogden vill få pengarna direkt

1 av 3 | Foto: mästarsmäll Efter en stark inledning av säsongen åkte Hammarby i går på en förlust mot regerande mästarna Sävehof. Här tar anfallsförsöket stopp för Svend Magnus Pettersen.

Sävehof stoppade Hammarby.

Nu måste Hammarby stoppa kronofogden.

- Vi har full tilltro till styrelsen, säger tränaren Staffan Olsson.

Hammarby har stormat fram i handbollens elitserie och tagit fem raka segrar.

Men i går tog det stopp borta mot regerande mästarna Sävehof: 26-33 (12-17).

- Vi var inte med från början och bjöd på för många misstag. Det kan man inte göra mot ett så bra lag som Sävehof - då blir det mål i röven, säger Olsson.

Nu är frågan om kronofogden ska lyckas stoppa Hammarby.

En kvarts miljon

För trots Bajens sportsliga succé dras klubben fortfarande med ett gammalt skuldberg och fogden har i dagarna lämnat in Hammarbys skuld på 248000 till tingsrätten.

- Men det handlar absolut inte om en akut ekonomisk kris. Vi har haft en konstruktiv dialog med kronofogden men nu vill de snabba upp återbetalningen, säger ordförande Mats Norrstad.

I kampanjen "Stoppa fogden" vädjar nu klubben till sina medlemmar (se här intill).

- Det tar fyra-sex veckor innan ärendet kommer upp till förhandling, men det ska inte få ske. Vi tänker bjuda in fogden till Cupvinnarcupmatchen mot Haslum den 12 november och där överlämna pengarna, säger Norrstad.

"Full tilltro"

- Det är gammal skit klubben släpar på, säger Olsson, som menar att laget inte alls påverkas av klubbens ekonomiska kamp.

- Vi har full tilltro till den här styrelsen. Allt har fungerat perfekt i år. För första gången har vi under försäsongen kunnat koncentrera oss på det sportsliga och det har gjort att vi ligger där vi ligger (i tabelltoppen). Det här kommer att gå oss obemärkt förbi...så länge det inte blir allvarligare.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll