Ineffetivt Modo fick bara oavgjort

SPORTBLADET

Daniel Henriksson Färjestads hjälte

Örnsköldsvik

Oavgjort för andra gången på tre dagar i Kempehallen -- den här gången efter en betydligt målsnålare hitstoria än i tisdags då Modo spelade 4-4 mot Timrå.

Bara två mål, 1-1, men en kanonmatch där Modo hade Färjestad i brygga, men vicemästarna vägrade ge sig.

Modo-tränaren Harald Lückner var besviken efter poängförlusten mot Timrå men betydligt nöjdare nu.

- Jag är ganska stolt över killarna. Vi har byggt i princip ett nytt lag och nu börjar pusselbitarna falla på plats en efter en, sade Lückner.

- Jag är nöjd med spelet, även om effektiviteten kunde varit bättre, men vi sköt mycket och det var ju positivt. Men jag är besviken över att vi inte vann matchen.

Modoiterna fick iväg 42 skott på Färjestads alldeles strålande målvakt Daniel Henriksson och satte fem-sex puckar utanför i kanonlägen.

Modo var totalt sett det bättre laget, inte minst i den första perioden.

Pasi Tuominen gjorde 1-0 på ett direktskott, men mer ville det inte bli för Modo.

- Vi kom lindrigt undan där, erkände Färjestads tränare Leif Strömberg.

- Modo var bra, men vi gjorde ingenting som var rätt.

Bättre ordning på Färjestad i andra perioden, som blev jämnare än den första och där Färjestad kvitterade med en man mindre på banan, Rickard Wallin snyggt avslut i friläge.

- Slarvigt att släppa till det där målet, sade Harald Lückner, som allmänt var lite missnöjd över att Modo inte gjorde något mål i power play trots många möjligheter bland annat 54 sekunder i fem mot tre.

- Färjestad är väldigt bra i box play, det är svårt att komma in på dom. Men det är klart att vi ska göra något mål i power play.

Frånsett ett makalöst Färjestads-tryck i ett power play där Jesper Mattsson sköt i ribban gick även tredje perioden i Modos tecken.

Modo radade upp chanser, men Daniel Henriksson stod i vägen för allt.

Dessutom hade även Henriksson hjälp av sin målram, när Pasi Tuominen sköt i ribban i en kontring.

- Tror aldrig jag varit med om att vi gått på så mycket kontringar i en match, sade Leif Strömberg apropå det senare.

- Modo har många luriga spelare som kan hålla puck och skapa två mot en-lägen, men jag är ändå inte nöjd med vårt spel. Så här kan vi inte spela

i fortsättningen.

Daniel Henriksson tog, med hjälp av vilt kämpande utespelare, matchen till förlängning. Och även i den tvingades han visa sig på styva linan då Modo hade tryck nästan i fem minuter.

Som helhet en toppmatch, där Modos slovaker Rastislav Pavlikovsky och Jan Pardavy var bästa utespelare men Daniel Henriksson överlägset bäst på banan.

Henriksson förstörde säkert nattsömnen för Modos specielle målskytt, Miloslav Horava. Tjecken hade ett halvdussin kanonlägen framför kassen, men

varje gång var Henriksson i vägen.

TT