Poker

Ralf Edström slog ut Glenn Hysén i poker

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

”Kul erfarenhet”

Tack för en god match Glenn Hysén och Ralf Edström gjorde upp, heads-up, om en plats i Unibet Open, Budapest, som spelas 4 till 8 mars. Ralf vann.
Tack för en god match Glenn Hysén och Ralf Edström gjorde upp, heads-up, om en plats i Unibet Open, Budapest, som spelas 4 till 8 mars. Ralf vann.

Ralf Edström slog Glenn Hysén i ett kändiskval till Unibet Open i Budapest. Därmed får han spela pokerturneringen nästa vecka.

– Det ska bli kul. Men jag kommer inte att ha solglasögon eller keps på mig, säger han med ett skratt efter segern på tisdagen.

Tack för en god match Glenn Hysén och Ralf Edström gjorde upp, heads-up, om en plats i Unibet Open, Budapest, som spelas 4 till 8 mars. Ralf vann.

Texas holdém, som är det stora spelet i pokervärlden nuförtiden, var lite av en nyhet för de båda före detta fotbollslegenderna. Men det kan man inte säga om kortspel i allmänhet.

– Jag var alltid med i alla kortgäng när jag spelade fotboll, säger Ralf Edström.

Han berättar vidare:

– I Åtvidaberg var det poker, det var alltid stötpoker på bussresorna. När jag kom till PSV Eindhoven spelade vi något som heter Rick. Jag och Torbjörn Nilsson tog hem det till Blåvitt där det blev populärt. Sedan, i Standard Liége, spelade vi spelet 500. Och så i Monaco spelade vi poker igen.

Glenn Hysén har också spelat en del kort men inte lika intensivt.

– Det blir en del på semestrar och så och man kan ju spela poker, det har alltid varit något som man spelat i fotbollslagen.

Dags att spela

Så är det dags för match, heads-up en mot en vid varsin liten bärbar dator. Spelarna får femtusen var i marker och ställningen är jämn, länge, medan de känner på spelet och motståndet. Efter en halvtimme får Glenn ett grepp om matchen och Ralf har mindre än en tiondel av sina marker kvar. Men Ralf reser sig ur bryggläget och vinner till slut matchen.

– Det här var riktigt kul, absolut. Jag spelar gärna någon mer gång även om jag inte lär bli biten av det, säger Glenn Hysén.

”En kul erfarenhet”

Ralf Edström ska snart spela igen. Han får åka till Budapest och nästa veckas Unibet Open. Men då handlar det inte bara om en motståndare heads-up utan tio som sitter vid samma bord, som han ska ha koll på. Och sammanlagt säkert mellan 300 och 400 som gör upp om prispengarna. Tio procent ”hamnar i pengarna”.

– Det ska bli en kul erfarenhet, kul att representera Sverige, säger han.

– Men jag kommer inte ha solglasögon eller keps på mig, som jag sett på TV att spelarna kan ha. Däremot kan det bli en stor, fet paj (snus, reds anm) under läppen som kan störa motståndarna, säger han och skrattar igen.

Matchen var en av tre kändismatcher som ska krydda Unibet Open i Budapest. Sedan tidigare är Peter Swartling klart för Budapest efter att ha slagit Pontus Gårdinger. Och på onsdagen går sportjournalisten Patrik Ekwall och Idol-Erik Segerstedt en match om den sista platsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker