Vonn efter skrällen: ”Händer mycket konstigt i OS”

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

PYEONGCHANG. Lindsey Vonn var en av de stora favoriterna i super G. 

Men superstjärnan missade pallen när jätteskrällen Ester Ledecka vann. 

– Det händer mycket konstiga saker i OS, säger Vonn. 

Lindsey Vonn jagar guldi Pyeongchang. Men i super G missade stjärnan medalj. Vonn var på väg mot ett bra åk, men gjorde ett stort misstag i slutet och missade pallen med 27 hundradelar. 

– Jag gjorde ett misstag och det kostade mig allt. Men jag kunde inte ha förberett mig bättre eller åkt bättre. Jag är glad, jag gjorde ett misstag och så är det, säger Vonn.

Foto: GETTY

”Vinden spelade in”

Österrikiskan Anna Vieth ropades ut som segrare, men snowboardåkaren (!) Ester Ledecka, med startnummer 26, stod för OS största skräll när hon knep guldet till allas förvåning. 

– Allt jag kan säga är att jag hade samma atletism så att jag kunde vinna för jag är bara bra på en sport. Att hon kan slå oss alla och vara en snowboardåkare är riktigt imponerande, säger Vonn och fortsätter: 

– Det händer mycket konstiga saker i OS, men hatten av för henne.

”I dag behövde man ha tur”

Tävlingen fick skjuts upp en timme på grund av den starka vinden i Pyeongchang. Vonn och flera andra åkare säger att den spelade in.

– Ja, definitivt.

För guldmedaljören? 

– För alla. Det var definitiv vind när jag åkte, speciellt på mitten. Det var motvind, det var medvind. Inte bara för segraren, för alla.
Bronsmedaljören Tina Weirather håller med om att vinden var en avgörande faktor. 

– Ja, absolut. Det var många åkare som inte hade någon chans på grund av vinden i dag. Det är en utomhussport och vi har några sådana tävlingar per år, men det är svårt att hantera på OS. I dag behövde man absolut ha tur. Jag har inte varit så tursam i världscupen, men i dag var jag det och det är jag så tacksam för, säger hon.

Veith, som blev av med guldet, håller dock inte med.

– Jag kände ingen vind i backen så jag tror att det var ett rättvist race. Jag hade ett misstag i den andra delen och tappade lite, säger hon.

OS-höjdare – 17 februari 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM