OS i Sydkorea 2018

Otursförföljda världsmästaren kraschade igen

Skridskostjärnan Elise Christie förd till sjukhus

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

GANGNEUNG. Short track-stjärnan Elise Christie, Storbritanniens största guldhopp, åkte till Sydkorea för att ta revansch.

Då föll hon i finalen på 500 meter – och kraschade på nytt i semifinalen på 1 500.

27-åringen brakade in i sargen och fördes till sjukhus.

Elise Christie hade etablerat sig i den absoluta världseliten och hade medaljchans på både 500, 1 000 och 1 500 meter i Sotji för fyra år sedan. Men redan då möttes hon av stora motgångar och åkte tomhänt hem.

På 500 meter blev hon diskvalificerad efter en kollision med italienskan Arianna Fontana och beskylld för att ha dragit med sig superstjärnan Park Seung-hi i fallet.

Hotades till livet

Sydkoreanskan, som vann två OS-guld i Ryssland, har många fans och Elise Christie blev utsatt för en hatkampanj på sociala medier.

Attacken fick Elise att överväga att sluta med den sport som var hennes liv.

– Jag kämpade med det faktum att min sport hade lett till dödshot. Jag fick inte ihop det, förklarade hon för The Scotsman i fjol.

”Jobbat så jäkla hårt”

Christie kom dock på andra tankar och inledde en ny OS-satsning. Hon blev världsmästare förra året och kom till Sydkorea fylld av självförtroende.

– Jag har jobbat så jäkla hårt för att ta mig hit och ge tillbaka till dem som har stöttat mig sedan förra OS. Utan det stödet tror jag inte att jag hade varit här. Jag var nära att sluta men kände att jag måste ge något tillbaka till dem som trodde på mig. Målet är att vinna två medaljer, och definitivt ett guld, sa hon inför tävlingarna.

Föll i finalen

Då kunde hon inte föreställa sig att hon skulle få uppleva ett nytt helvetes-OS. Hon tog sig till final på 500 meter men föll efter att silvermedaljören Yara van Kerkhof ostraffat sparkat undan den vänsterhand hon höll mot isen.

– Det var utanför min kontroll och känns så orättvist, sa Elise Christie efter loppet.

Förd till sjukhus

Under lördagen var skotskan tillbaka i Gangnueng isarena för att ta revansch, men gulddrömmen krossades ytterligare en gång när hon brakade in i sargen under sitt semifinalheat.

Elise Christie blev liggande på isen och bars ut från arenan på bår. Hon klagade över smärtor i högerfoten och fördes till sjukhus för att röntgas, men enligt de första rapporterna ska inget vara brutet.

OS i Sydkorea 2018 | Aftonbladet

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

OS i Sydkorea 2018

Skridskor

Elise Christie