Succé direkt för Felix Rosenqvist

1 av 3 | Foto: Mattias Persson, Motorsport Publication
Felix Rosenqvists gästspel i Seat Leon Supercopa gick över förväntan. Felix slog till med en pallplats på franska Dijon-Prenois.
SPORTBLADET

Formelbilsföraren Felix Rosenqvist, 17, gästspelade i Seat Leon Supercopa - och gjorde succé direkt. Med en tredje- och en fjärdeplats på franska Dijon-Prenois överträffade han alla förväntningar.

– I början hjälpte stallkamraterna mig med tips men det slutade de med, säger Rosenqvist till Sportbladet.

Att Felix Rosenqvist, som under säsongen kört Formel Renault, skulle gästspela i Seat Leon Supercopa var det inte många som hade räknat med. Men när stallet Burgmann Racing gav honom chansen att köra i en av DTM:s supportklasser nappade han direkt.

– Det var lite ett sammanträffande. Vi har bra kontakter med folk i serien och det var så jag kom in. All körning är bra träning.

Målsättningen var att slå sig in bland de tio främsta. Det gick mycket bättre än så. På lördagens tävling slutade Rosenqvist fyra. I det andra loppet startade smålänningen som trea, en placering han höll hela vägen in i mål trots flera attacker från konkurrenterna.

– Det var väldigt kul. Det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig.

Hur reagerade folk runtomkring?

– De blev också förvånade. Teamet hade inga förväntningar, de visste knappt vem jag var. Men jag gjorde det bästa resultatet av stallets fyra förare och det tog säkert hårt på de andra. Jag försökte lära av dem i början. Då gav de mig tips men det slutade de med.

Är det aktuellt med en fortsättning i Seat Leon Supercopa?

– De vill att jag ska köra finalen men jag vet inte än.

Till nästa säsong har det varit aktuellt med en satsning i storklassen Formel 2. Är det nära att bli klart?

– Jag hoppas kunna köra Formel 2. Det är inte helt klart än men det är nära. Jag kommer att köra med Formula Palmer i helgen, de har samma ägare som Formel 2. Det är egentligen bara för att lära känna alla som är med. Formula Master är ett alternativ, den kommer bli mycket billigare. Och den klassen ska bli bättre.

Vad skulle innebära för dig att köra Formel 2?

– Det skulle vara stort. Det är lätt det största jag har kört. Mitt mål är Formel 1. Formel Renault är så långt ifrån F1 men i Formel 2 känns det närmare.

Felix Rosenqvist testade under måndagen med Formula Palmer Audi och fortsätter testerna på tisdagen. Och han siktar på topp tio - igen.

– Jag är nöjd med en sjätte sjunde plats i helgen. Om jag märker att jag är snabb får jag höja målet.

– Självförtroendet kan inte vara mycket bättre. Men jag kommer att få kämpa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport