Söderling till semifinal

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

En av tennisvärldens hetaste spelare just nu är svensk.

Robin Söderling är klar för semifinal i ATP-turneringen i Peking och ett möte med världsfyran Novak Djokovic.

Sedan succén i Paris har han varit en av tennistourens jämnaste spelare med framgångar i såväl Grand slam- som mindre turneringar. Nu är han på god väg mot ytterligare en. Efter seger, 7-6, (7-3), 6-4 mot Ivan Ljubicic, har Robin Söderling för andra veckan i rad tagit sig fram till semifinal men med en väsentlig skillnad, turneringen i Peking är betydligt större och med tuffare startfält än förra veckans i Kuala Lumpur.

Semifinalplatsen kan också bli ytterst viktig i kampen om en biljett till Masters-slutspelet, särskilt som två av hans värsta konkurrenter, Nikolaj Davydenko och spanjoren Fernando Verdasco, båda förlorade sina kvartsfinaler. Verdasco förlorade mot Novak Djokovic, Söderlings motståndare på lördag.

Tufft schema

I kampen om en slutspelsplats har nu Söderling satt upp ett av karriärens tuffaste spelscheman. Efter Kuala Lumpur och Peking åker han direkt till Masters-turneringen i Shanghai som i prispengar och rankingpoäng ligger i kategorin under Grand slam-turneringarna. De flesta toppspelarna tar sedan ett par veckor ledigt efter Asien-turneringarna men Söderling åker omedelbart hem för att spela Stockholm open. Därefter planerar han att spela ytterligare två turneringar.

– Det blir många tuffa matcher nu och man får prioritera vila mellan dem men det har varit okej. Alla är lite slitna men jag känner mig fräschare nu än vad jag gjorde under US open, sade Söderling till TT i torsdags.

– Jag får ta det här nu eftersom det är så många viktiga turneringar. Det vore dumt att inte anmäla sig till dem. Sedan känner jag mig starkare nu, säger han i en jämförelse med ett par år tillbaka.

Möter Djokovic

Och segern mot kroaten Ljubicic var imponerande. I första set följdes de båda åt samtidigt som Söderling bara tappade fem bollar i egen serve och hade två missade breakchanser. I tiebreaket ryckte han dock till sig en ledning som avgjorde. I andra set kunde svensken på sin tredje matchboll till slut avgöra.

Lördagens match blir nu ett intressant test. Djokovic och Söderling har mötts tre gånger i karriären med serben som segrare alla tre gångerna. De båda har dock inte mötts någon gång i år.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN