Ständigt blåsväder för Micke Norinder

”Finns folk som inte tål mig och som jag inte tål”

Profil spelar SM  Micke Norinder hörs och syns i poker-Sverige mer än de flesta. I en lång intervju berättar han om varför han bland annat om varför han bara ska spela Svenska Pokerförbundets SM i år.
Profil spelar SM  Micke Norinder hörs och syns i poker-Sverige mer än de flesta. I en lång intervju berättar han om varför han bland annat om varför han bara ska spela Svenska Pokerförbundets SM i år.

Han har lätt för att hamna i blåsväder men har inget emot det. I en lång intervju berättar pokerprofilen Micke Norinder bland annat om varför han väljer att spela SM i Tallinn men inte Svenska Spels SM i år.

Han var fjolårets mest framgångsrika SM-spelare med två pallplatser – Micke Norinder blev etta i Omaha-SM och trea i Mörkpoker-SM. Sedan följde dock ett turneringsår som mest bestod av mörker.

– Ja, livepokern har gått sådär, säger han om sitt 2008.

Strax före SM i fjol hade Micke två fina placeringar i större sammanhang, en femteplats i Master Classics of Poker i Amsterdam och en åttondeplats i EPT i Prag, men sedan gick han in i en period då det bara ville sig till ett antal andradagar.

Bullrar och hörs

Uppmärksamhet har den något bullrige Norinder dock inte lidit brist på. Först i samband med det alternativa SM som Casino Cosmopol ordnade i juni. Micke spelade tävlingen, trots att han då satt i styrelsen för Svenska Pokerförbundet, som uppmanat till bojkott. Det slutade med att Micke avgick ur styrelsen.

I år väljer han, trots att han numera står utanför förbundet, att bara spela deras SM, i Tallinn 18-23 maj.

– Jag är ju representant för Unibet. I och med att vi har engagerat oss mer i pokerförbundets SM, som sponsor för Live-SM och som den sajt där online-SM spelas, så kommer jag inte att spela någon tävling som försöker konkurrera med pokerförbundets.

Tävlingen framför pengarna

SM i Tallinn ser han fram emot med glädje. Att beloppen det spelas om inte är lika skyhöga som i EPT-sammanhang gör inget, tycker Omahamästaren.

– SM är ju en så rolig tävling. Jag tycker inte som en del på diverse forum att det ska vara högre inköp. Det ska ju inte vara plånboken som avgör vem som blir svensk mästare. Inköpen som de är nu är ganska lagom, tycker jag.

– Taggad blir man ändå, det handlar om äran. Och så lite är väl inte 1 300 euro i main event!? Det blir en bra prispott, fortsätter Micke.

Gratisturneringar i gång

Unibet är en av de sajter som satsar hårt på Poker-SM. Dagliga frirullesatelliter – gratisturneringar – med veckofinaler är redan i gång. Det kommer också att spelas andra satelliter med låga inköp. Vinnarna kommer att få en coachning av Micke och Dan Glimne och sedan resa och logi i Tallinn. Unibet har dessutom ett nytt proffsteam på gång som kommer att spela SM. Anders Henriksson och Mats Rahmn är två av de nya namnen, något som Sportbladet Poker avslöjade innan det blev officiellt under en presskonferens i samband med Unibet Open i Budapest nyligen. Läs mer om det genom att klicka på blålänken ”Klara för...” här intill.

Bloggar intensivt

Micke skriver kontinuerligt i en av poker-Sveriges mest lästa bloggar. Då och då får han kritik för sina påhopp på andra spelare; ibland personangrepp som en del tycker är onödiga och sårande.

– Jag är rak, säger han själv. Det har jag alltid varit. Och jag står för vad jag tycker.

Finns det inget som du har skrivit som du ångrar?

Nja…jo, det finns det säkert. Men då har jag förmodligen tagit upp det med den det drabbat. Jag har inte svårt för att be om ursäkt. Men så finns det ju helt klart folk i pokerbranschen som inte tål mig och sådana som jag inte tål.

– Så är det bara.

Micke Norinder är inte den som älskar kompromisser. Han är inte heller den som alltid tänker innan han talar eller bloggar.

Eller är det precis vad han gör?

– Det är klart att det finns en baktanke också. En vanlig dag har jag ett par tusen läsare av min blogg. När jag är i bråk med någon så har jag 15 000…..

Den senaste tiden har dock bloggen varit förhållandevis snäll. Micke förnekar bestämt att någon (läs: Unibet) har tagit honom i örat.

– Bloggen är min, och ingen annan får lägga sig i den.

Ska ”klunsa” om SM-guld

Det blir alltså bara ett Poker-SM för Norinder i år. Men även ett annat SM tänker han ta hem.

– SM i kluns! Det är ju ett jättekul initiativ. Klart jag ställer upp där.

Kluns – eller sten sax och påse – är en favorit för Micke, Hans Eskilsson och några till i pokerbranschen. Men vad är hemligheten är med det spelet? Hur blir man vass i sten, sax och påse, egentligen?

– Det är svårt att förklara…men det är ju så mycket psykologi…och det är skitkul!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN