Ferrari har nått botten

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Räikkönen: Djupare än så här kan vi inte sjunka

Foto: AP
Kimi Räikkönen – och Ferrari – har problem.

Kimi Räikkönen har upplevt många tuffa tider i F1.

Men 2009 är värre än någonsin.

– Djupare än så här kan vi inte sjunka, säger världsmästaren från 2007.

I helgen kör F1 i Bahrain, för första gången i år på den för oss vanliga tiden 14.00. För Ferrari börjar det bli riktigt viktigt.

Italienarna som vann märkes-VM i fjol har inte tagit en enda poäng i år och bilen fungerar inte. Den är svårkörd och dessutom har den haft flera tekniska defekter, anledningen till att de inte körde med KERS i Kina var till exempel att systemet inte fungerade som det skulle.

– På träningen jagade jag hela tiden någon och då hade KERS säkerligen kunnat hjälpa mig, men säkerheten är viktigast och vi kunde inte använda systemet, skriver finländaren på sin hemsida.

Hade problem under hela helgen

Kimi Räikkönen slutade tia där, Felipe Massa bröt.

– Det finns inte så mycket att säga om tävlingen i Kina.

– Det är synd att det var min tredje riktigt dåliga helg i rad. Vi har fortfarande problem och vi har inte tagit en enda poäng. Men jag är säker, djupare än så här kan vi inte sjunka, men det hjälper oss inte vidare det heller.

Problemen började redan under fredagens träning och regnet under loppet hjälpte inte heller:

– Balansen i bilen var okej, men vi hade inget downforce. På lördagen hade vi nya delar i bilen och det kändes lite bättre. Jag hade lite downforce och kvalet var okej, men sedan hade vi inget KERS och det kostade oss ett par tiondelar.

Ferrari gillar Bahrain

Nu handlar det om ett ökenlopp i Bahrain och finländaren hoppas på framsteg:

– Där lär det väl i alla fall inte regna. Vi testade där i vintras och det borde hjälpa oss, självklart är det varmare nu men vi testade där med slicks och KERS i februari och det har vi fördel av. Ferrari har vunnit de två senaste loppen i Bahrain och självklart kan vi inte förvänta oss att vi ska gå från noll till hundra, men jag tror att vi kan börja ta poäng och förhoppningsvis ta en pallplats, skriver han.

– Hela teamet måste vara starka, fokusera och försöka göra vårt bästa. I Barcelona har vi ett helt nytt paket och då får vi se var vi står i konkurrensen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1