Vettel har lyft

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets Anna Andersson: Ferrari har inget med VM-titeln att göra

Sebastian Vettel har fått vingar – och ingenting tyder på att Red Bull är på väg in för landning.

Teamet var snabba i Australien och på väg mot en pallplacering men då kraschade Sebastian Vettel och Robert Kubica, båda bröt. Tysken fick ett löjligt hårt straff och flyttades tillbaka tio platser i starten av Malaysias GP vilket förstörde den helgen också.

Där hade även Mark Webber chansen på en bra placering, men regnet kom i vägen.

I Kina gav båda förarna svar på tal. Sebastian Vettel vann från poleposition och Mark Webber körde upp sig från startplats tre till plats två.

Det utan KERS och utan dubbel diffusor.

Teamet jobbar hårt på att få fram båda delarna till Europapremiären och då blir de riktigt farliga.

Troligen en kandidat till VM-guldet.

Kris i Italien

Hos Red Bull finns stjärnkonstruktören Adrian Newey som arbetade hos McLaren när Mika Häkkinen tog sina guld 1998 och 1999. Han fanns inte med i Kina och åker inte till Bahrain, anledningen är att teamets första version av den dubbla diffusorn som ska ge dem ytterligare tre-fyra tiondelar måste vara klar till Spanien GP.

Nästa uppdatering kommer efter ytterligare ett par veckor och det planerar sedan fler förbättringar som till sommaren.

Det gör att Gerhard Berger som lämnade B-teamet Toro Rosso i fjol hade rätt i sin prognos inför säsongen – Red Bull har fått vingar.

Och är en kandidat till VM-titeln 2009.

Ferrari har gjort sin sämsta säsongsstart sedan 1981. Inga poäng i går och det är kris i Italien. Kan de vända trenden, troligen men det tar tid. Har de något med VM att göra? Nej.

Heikki Kovalainen tog revansch. Hårt kritiserad av Mercedes sportchef efter kvalet, men han körde upp sig till en femteplats och slog kollegan Lewis Hamilton. Det behövdes för att stärka hans position i teamet.

På söndag kör F1 i Bahrain, får vi äntligen ett lopp i sol? Jag är trött på säkerhetsbilen ...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM