Pedrosa tillbaka på pallen – efter 392 dagar

SPORTBLADET

Vann GP:t i USA

392 dagars väntan är över. Dani Pedrosa är tillbaka på pallen.

Foto: AP
Dani Pedrosa.

Spanjoren har haft enorma skadeproblem, men i USA, Laguna Seca gjorde MotoGP-stjärnan comeback på prispallen. 392 dagar efter sin hemmaseger i Barcelona vann han ett GP-lopp igen.

– Efter olyckan på Sachsenring har det varit ett väldigt tungt och jobbigt år för mig. Jag har råkat ut för all världen olycka och ett bakslag följdes av ett till, säger spanjoren som nu är VM-fyra till motorsporttotal.

50 000 på plats

– Därför är det en så otrolig känsla att få vinna igen. Jag är enormt glad, både för min egen skull och för teamet. Killarna gav aldrig upp, även om det verkligen var tungt och ingenting fungerade.

Spanjoren grundlade segern redan i starten och hans seger inför de 50 000 åskådarna var överraskande. Bakom honom jagade Valentino Rossi, som leder VM och hans teamkompis Jorge Lorenzo som är tvåa i VM. PÅ det sista varvet var Yamahaföraren Rossi på väg att hämta in det försprång som Hondaföraren Pedrosa hade.

”Dani är helt galen”

Pedrosa saktade ner och Rossi hann nästan att attackera.

– Dani är helt galen som saktar ner så mycket på det sista varvet, säger Valentino Rossi.

– När han ser videon från loppet kommer han att bli förskräckt för Jorge och jag var på väg att hämta in försprånget. Vi kämpade om andraplatsen och på slutet var det tre-fyra riktigt snabba varv. Dani saktade ner och jag kom nästan i kapp honom i den sista kurvan. Men jag vågade inte ta risken att attackera. Då hade vi båda kunnat köra ur.

Nästa lopp körs i Tyskland den 19 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport