Inget F1 för Kimi nästa år

avPatrick Kipler

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kimi och McLaren kunde inte komma överens”

Lämnar Formel 1 Kimi Räikkönen kommer inte att köra i Formel 1 kommande år. Det säger hans manager Steve Robertson till finsk media. FOTO: AP

Kimi Räikkönen kommer inte att köra Formel 1 nästa år.

Detta sedan förhandlingarna med McLaren avslutats under tisdagskvällen.

– Alternativen var McLaren eller ingenting alls. Kimi och McLaren kunde inte komma överens, så han kommer inte att köra på Formel 1-nivå, åtminstone inte nästa år, säger Räikkönens manager Steve Robertson till finska Åbobaserade Turun Sanomat.

Sedan det blev klart att finländaren skulle lämna Ferrari har spekulationerna varit många om vad han ska göra 2010. Nu verkar det vara klart att det inte blir Formel 1.

– Kimi är fortfarande väldigt entusiastisk till att köra och tävla och ett års uppehåll betyder ingenting. Han är fortfarande intresserad av att slåss för segrar och att bli världsmästare. Formel 1 kommer att sakna Kimi, säger Robertson.

Redan nu spekuleras det i att Kimi kommer tillbaka till F1 2011. Då finns en öppning i Red Bull-teamet, ett företag Kimi sedan länge haft business ihop med.

Andra utmaningar

Under 2010 kommer Kimi att anta andra utmaningar. Det spekuleras redan i att han kommer att köra i Le Mans 24-timmarslopp.

Dessutom uppger finska TV-stationen Yle att Räikkönen nu förhandlar med Citroën om en plats i rally-VM kommande år.

Räikkönens besked innebär med största sannolikhet att Jenson Button gör klart med McLaren inom kort, även om Ross Brawn hoppas att han ska stanna i mästarstallet.

– Hans bästa framtid har han i vårt team, där han har en bra grupp runt honom. Det logiska vore att han stannade hos oss, men det är inte alltid det logiska slår in, säger Ross Brawn till The Independent.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1