Castroneves glädjetårar

avJohan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

För fem veckor sedan var livet ett mörker – nu vann han Indy 500 för tredje gången

Foto: AP
Helio Castroneves kysser backen efter segern i Indy 500.

Helio Castroneves avslutade en fantastisk månad när han vann Indy 500.

Och två platser bakom stod Danica Patrick för karriärens bästa insats i vad amerikanerna kalla "the greatest spectacle in racing".

Foto: AP
Tony Kanaan och Danica Patrick.

Helio Castroneves kunde nog inte drömma om den här Hollywood-liknande utgången för en dryg månad sedan.

Brassen stod inför rätta för skattebrott, anklagad för att ha undanhållit den amerikanska skattemyndigheten 2.3 miljoner dollar, men friades från alla misstankar i en rättegång i för drygt fem veckor sedan.

Sedan har livet rullat på till Castroneves favör.

Stod inför rätta

För två veckor sedan, dagen före hans 34-årsdag, tog han pole position i årets upplaga av Indy 500, och på söndagen fullbordades drömmen när han vann tävlingen för tredje gången (även 2001 och 2002).

Han blev därmed den förste icke-amerikanen att göra ett hattrick i Indy 500.

– En kompis skickande ett meddelande innan racet: 'Det skulle bli en historia för Hollywood. Vinn loppet. Ut och ta dem'. Jag svarade: 'Förbered dig på en Oscar', säger Castroneves.

– Jag tror mina tårar säger allt. Jag måste tacka alla som hjälpt mig på vägen, för de gav mig mitt liv tillbaka. Jag är här i dag på grund av dem. Det här är den bästa månaden i mitt liv någonsin, fortsätter han.

”En fantastisk dag”

Bakom honom slutade 2005 års vinnare Dan Wheldon tvåa, och det var första gången sedan 1993 som två tidigare vinnare slutade topp två (Emerson Fittipaldi och Arie Luyendyk).

Och trea slutade Danica Patrick, hennes bästa resultat någonsin i Indy 500.

– Det var en fantastisk dag. Bilen var perfekt, och jag såg hur galna fansen var mot slutet... Det var grymt, säger hon till indy500.com.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport