Petter Solberg byter upp sig

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

C4:an ska ta Petter Solberg till toppen och brorsan Henning byter kartläsare

Foto: Alastair Grant, AP
2009 körde Petter Solber Citroën Xsara. Nu är det C4:an som gäller.

Norrmannen Petter Solberg byter fjolårets Xsara mot en C4, men håller fast vid Citroën. Den nya bilen är en uppdaterad modell, den samma som mästaren Sébastien Loeb rattade i fjol. Solbergs storebror Henning har bytt co-driver inför årets säsong.

Foto: Gulliermo Arias, AP
2006 tävlade Ilka Minor med Manfred Stohl, i Mexiko blev ekipaget trea.

Petter Solberg har köpt två C4:or för att kunna satsa ordentligt i år, men det är inte aktuellt att hyra ut den ena bilen till någon annan förare.

– Nej, är det någon som vill hyra så får de ta Xsaran. Jag har två stycken just nu, men den ena ska säljas. Den andra behåller jag för att den är så rolig att köra.

Samma bil som Loeb hade i fjol

Nu är det alltså C4:an som gäller för Petter Solberg, som är nöjd med att få samma material som Loeb hade tillgång till i fjol.

– I grunden har jag samma bil som han. Även om han har en ny bil i år tror jag inte att det kommer att skilja så mycket mellan våra bilar. Jag har fått bra support från Citroën, säger norrmannen.

Men även om utgångsläget ser ljust ut är det ännu inte klart om Petter Solberg ska köra alla de 13 VM-deltävlingarna.

– Det enda jag kan garantera just nu är att jag kommer att köra C4:an i Svenska Rallyt. Jag har inte budget för en hel säsong, men vi jobbar på det. Jag väntar på några svar men hoppas kunna ge besked om hur säsongen blir nästa vecka, förklarar han.

Henning byter kartläsare

Petters storebror, Henning Solberg, har också några nyheter inför säsongsstarten. Fordföraren har bytt ut sin kartläsare Cato Menkerud mot den österrikiska co-drivern Ilka Minor.

– Det är inget fel på Cato, han är en av de bästa kartläsarna i världen och han har aldrig läst en not fel på nio år. Men jag behövde något nytt och kanske är en ny co-driver lösningen, förklarar Henning Solberg som helst ville ha en kvinna i högerstolen.

Ilka Minor är en erfaren kartläsare, hon har tävlat i ett 70-tal VM-rallyn tillsammans med Manfred Stohl under perioden 2001-2007.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally