”Gillar att ta folks pengar”

SPORTBLADET

Därför har stjärnan Phil Ivey blivit en så bra pokerspelare

Foto: ap

Han har vunnit nästan 90 miljoner kronor – bara på livepoker. VM-finalisten Phil Ivey är tveklöst en av världens mest fruktade pokerspelare. Nu förklarar Murat Sahan på Pokermagazine varför amerikanen är så bra.

Foto: pokermagazine
Murat Sahan, chefredaktör på Pokermagazine, berättar varför Ivey är en så bra pokerspelare.

Det finns många anledningar till att Phil Ivey ofta nämns som världens bästa pokerspelare. Han har förutom Jamie Gold (som vann tolv miljoner dolllar i WSOP 2006) vunnit mest pengar på livepoker i hela världen – nästan 90 miljoner – , placerat sig i pengar 32 gånger i WSOP och spelat in mångmiljonbelopp på nätet. Ivey har vunnit pengar i extremt många turneringar. Hans största vinst var vid WPT La Poker Classic 2008 då han vann nära 1,6 miljoner dollar.

Årets WSOP – en framgång

Om det går som Ivey vill i årets WSOP-final kommer han dock vinna betydligt mycket mer. Hur det än går i finalen var årets WSOP en framgång för Ivey. Förutom att nå finalbordet lyckades han även vinna två turneringar och placera sig i pengarna i tre. Murat Sahan att tror att hans vinster delvis beror på att han inte behövde spela under press.

– Att han gick långt i år är givetvis en kombination av hans skicklighet och rätt omständigheter men jag tror att den nya strukturen med många chips har varit gynnsam för honom. Förra året spelade han som en jagad man då han hade stora sidovad på att han skulle ta ett armband, och det gjorde att han spelade sämre. I år tog han armband tidigt, 2:a juni och kunde släppa den pressen och spela bättre i resterande tävlingar. Och ja, det var mycket pengar på sidan även den här gången.

Talang för spel

Varför är då Phil Ivey så bra? Här är Murats teori:

– Phil verkar ha en naturlig talang för spel och han är mycket intresserad av att ta folks pengar, speciellt i golf där han bokstavligen hustlar folk med hjälp av vänner som råkar vara golfproffs. Han är en vinnarskalle med en enorm förmåga att fokusera. Sedan är han duktig på flera olika pokervarianter. Kanske är han den som är bäst "overall", säger Murat Sahan på Pokermagazine.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker