Siktar på andraplatsen – från startruta två

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Vettel har inte givit upp silverjakten

Målet är en andraplats – och startplatsen är nummer två.

– Jag ser fram emot loppet i morgon, säger Sebastian Vettel.

Hoppas på silver Sebastian Vettel kör för VM-silvret i helgen och efter kvalet lever hoppat där tysken var tvåa bakom Lewis Hamilton. FOTO: GETTY IMAGES

Tysken som kör för Red Bull har två poäng ner till Brawns Rubens Barrichello och eftersom Jenson Button, även han Brawn, redan har vunnit VM så handlar F1-loppet i Abu Dhabi om kampen om VM-silvret.

Bäst utgångsläge har Sebastian Vettel.

Han startar från plats två, intill Lewis Hamilton McLaren-Mercedes, som var överlägsen och startplats tre har Mark Webber, Red Bull. Rubens Barrichello startar från position fyra - direkt bakom Vettel.

– Jag är väldigt nöjd, vi har en bra strategi, säger Red Bulls teamchef Christian Horner till RTL.

– Sebastian gjorde ett riktigt bra varv med tanke på hur mycket bränsle han har ombord. McLaren har en bra hjälp av Kers i den andra sektorn där det är två långa rakor, det är vårt sämsta avsnitt på banan. Men vi var bra både i den första och den tredje sektorn.

Bäst i kvalen

Sebastian Vettel är nu den förare som kvalat bäst sett till hela säsongen, hans enda missräkning var egentligen i Brasilien när han hade chansen på VM-titeln men försvann redan i Q1.

– Sebastien är den bästa förare i år, men tyvärr vann han inte VM, säger Horner.

Tysken själv är nöjd med sin andra startplats och hoppas på att ta hem ett VM-silver.

– Jag är lite överraskad över att det var så stort gap upp till Lewis, men han var bra hela kvalet. Nu får vi vänta och se hur strategin är, säger Sebastian Vettel till internationell media.

– Jag är mycket nöjd med kvalet och jag ser fram emot ett bra lopp. Jag tittar hela tiden ner på vår Kers-knapp, men den fungerar ju inte så det är inte så mycket att göra åt det. Jag tror ändå att vi har rätt pace och jag ser fram emot loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1