Alpint

Jättesuccé av svenskarna

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Fyra svenskar tog sig in bland de sju främsta

Det var rena svenskfesten i Österrike i kväll.

Fyra svenskar tog sig in bland de sju främsta.

Mattias Hargin tog karriärens andra pallplats – och slogs ändå av André Myhrer som var fyra hundradelar från segern.

Fyra år i rad hade österrikare vunnit i Schladmings klassiska slalom. I år stod 50 000 åskådare bredvid banan för att heja fram sina landsmän till en femte. Men en blågul armé stod i vägen.

Byggmark glänste

För alla sex svenskar tog sig in bland de 21 främsta efter första åket. André Myhrer ledde och var en halvsekund före tvåan Mattias Hargin.

I andra glänste Jens Byggmark och Axel Bäck och placerade sig som etta och tvåa med fem åkare kvar. Manfred Mölgg, Jean-Baptiste Grange och Ivica Kostelic tryckte sig in före, sedan var det dags för de svenska ledarna:

Mattias Hargin tappade hela åket mot ledaren Grange. I mål var han ändå tvåa och hade säkrat karriärens andra pallplats i världscupen.

”Jäkligt skönt”

– Det är skönt att äntligen få till det. Det var svåråkt, men jag gjorde det helt okej. Jäkligt skönt att komma på pallen i Schladming, favoritracet, säger Hargin till TT.

André Myhrer startade svajigt, tappade ledningen men avslutade hyperstarkt. I mpål var han fyra hundradelar från segern, men fick nöja sig med en andraplats.

– När jag kom ner i mål var det lite surt så där. Men när jag ser tvåan så är det klart att jag är jättenöjd, säger Myhrer till TT.

– Jag hade gärna klivit längst upp i dag, men det strulade lite för mig i toppen av banan.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint