Vann storvinst – för andra gången

SPORTBLADET

”Jag gillar min livsstil”

1 av 2

Förra veckan vann Elio Fox superturneringen WSOP Europe.

I dag tog 25-åringen hem ännu en storvinst.

Nu har han spelat in 13 miljoner kronor – på mindre än sju dagar.

– Jag tycker att jag är ganska bra på poker, säger han.

I måndags berättade Sportbladet Poker om Elio Fox som vägrar ta ett vanligt jobb – men har tjänat en förmögenhet. Bara i år har han spelat in 17 miljoner kronor, de mesta av pengarna rullade in när han vann superturneringen WSOP Europe förra veckan.

”Låter fruktansvärt”

Men trots en universitetsutbildning i ekonomi planerar han inte att gå tillbaka till ett liv med ett nio till fem-jobb.

– Jag gillar att ha en livsstil där man har mycket frihet. Tanken på att gå till samma jobb varje dag om och om igen låter fruktansvärd för mig, sa Fox till PokerListings.

Fox är en av få pokerspelare som satsar sina egna pengar vid de stora pokerturneringarna världen över. Många av dem kostar över 50 000 kronor – och under poker-VM spelade han 17 stycken utan att vinna en krona. Nu börjar hans slit löna sig.

”Kan vinna ytterligare åtta miljoner”

Efter vinsten på 12,8 miljoner förra  veckan har han vunnit stora pengar ännu en gång.   I dag slutade 25-åringen nämligen på 21:a plats under EPT-turneringen i San Remo. En prestation som gav honom 173 000 kronor.

Och han verkar inte speciellt orolig för framtiden.

– Jag tycker att jag är ganska bra på poker, men folk lägger för mycket vikt vid att någon vinner en turnering. Det är mycket tur i turneringar. Kortsiktiga resultat i turneringar betyder egentligen inte särskilt mycket, sa han förra veckan.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker