Cleveland snart sämst någonsin

SPORTBLADET

Tangerade dyster förlustsvit

Efter att superstjärnan LeBron James lämnat Cleveland Cavaliers har laget fullkomligt rasat ihop.

I natt förlorade ”Cavs” 26:e raka matchen – tangerat rekord för amerikanska proffslag.

– Jag är förbannad så in i helvete, säger Cavaliers pressade tränare Byron Scott.

Foto: Cleveland Cavaliers Antawn Jamison deppar efter ännu en förlust.

Att förlusten av LeBron James skulle påverka Cavaliers i negativ riktning var de flesta överens om redan på förhand. Men att laget skulle bli rekorduselt trodde nog varken klubbledning, fans eller nye tränaren Byron Scott.

Men just det är nu på väg att hända. Redan i och med nattens förlust mot Detroit Pistons (103-94) tangerade Cavaliers amerikanska fotbollslaget Tampa Bay Buccaneers förlustrekord på 26 raka nederlag från säsongerna 1976-1977.

”Titta er i spegeln”

Efter matchen stängde Scott in sig med spelarna i omklädningsrummet i över en halvtimme.

– Jag är förbannad så in i helvete. Jag kan hantera en förlust, speciellt om killarna kämpar som de gjort de senaste veckorna. Men jag har väldigt svårt att hantera en förlust om killarna kommer ut till match oförberedda, säger han till AP.

Senast Cavaliers vann var 18 december och hör och häpna – på de 37 senaste matcherna den här säsongen har laget endast vunnit en (!).

– Alla måste åka hem och ta en ordentlig titt i spegeln. Sluta peka finger mot andra, gå till dig själv först, fortsätter Scott.

Närmast väntar nu Los Angeles Clippers natten mot lördag – och för att undvika att bli ensam på listan över sämsta amerikanska proffslagen någonsin måste Cavaliers helt enkelt vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket