Pastrana gör debut

avHampus Hagman

Publicerad:

Motorlistan vecka 29

Foto: AP

POLE POSITION

Sebastian Vettel

Han vann inte senast, men nu väntar hemmaloppet i Tyskland. Där har F1-mästaren aldrig vunnit.

Så lita på att motivationen är på topp, men det kan bli en tuff helg. På Nürburgring regnar det alltid vid något tillfälle under en tävlingshelg.

2) Fernando Alonso

Vann F1 på Silverstone senast och verkar vara på gång igen. I fjol inleddes hans upphämtning i Tyskland och det gav honom en andraplats i VM. Annars verkar han få köra tillsammans med Felipe Massa ett år till, enligt Ferraris president Luca di Montezemolo behåller Ferrari förarparet en säsong till.

3) Marcus Ericsson

Gjorde karriärens bästa GP2-helg på Silverstone för två veckor sedan. Nu kör han på Nürburgring för första gången och han är positiv:

– De var skönt med ett så bra resultat senast, det ger ett bra självförtroende inför andra halvan av säsongen, säger han.

4) Michael Schumacher

Tysken vill ändra en regel, han vill ha tillbaka F1-testerna under säsongen. Det vill FIAs president Jean Todt också, han som kamperade ihop med Schumi hos Ferrari. Nu ska FIA utreda vilka möjligheter som finns.

5) Dani Pedrosa

Spanjoren vann Tysklands MotoGP, nu kör roadracingförarna i USA den här helgen. Kan han utmana VM-ledaren Casey Stoner och VM-tvån Jorge Lorenzo?

Sedan väntar två veckors paus innan VM fortsätter i Tjeckien.

6) Karun Chandhock

Indiern gör F1-comeback i helgen. Han ersätter Jarno Trulli hos Lotus. Chandhok körde senast för HRT i England 2010 och får nu chansen i ett lopp till. Det är möjligt att det är tänkt att han ska köra för Lotus i Indien senare i höst och då behöver testa innan dess.

7) Travis Pastrana

Han gör debut i IRL i Las Vegas senare i höst. Han har fått det första av fem wildcards, om någon av förarna med ett wildcard vinner tävlingen så får han eller hon fem miljoner dollar.

8) Ben Bostrom

Amerikanen gör MotoGP debut i helgen. Han har fått en wildcard och ska köra för LCR Honda på Laguna Seca. Annars har han kört superbike i VM och AMA och just nu kör han för Michael Jordans team i AMA.

9) Aldo Costa

Var tidigare teknisk direktör hos Ferrari, men ersattes av Pat Fry efter den misslyckade säsongsstarten. Det sades att han skulle omplaceras, men han får ingen ny uppgift. Därför lämnar han Ferrari efter 15 år.

10) Adam Carroll

Han ersätter Luca Filippi hos Super Nova i helgens Gp2 lopp, men Filippi är inte arbetslös. Han ska köra för Scuderia Coloni.

Motorstopp

Bernie Ecclestone

F1-gurun åtalas vid en tysk domstol för att ha mutat en tysk bankir när rättigheterna till F1 såldes 2006. Ecclestone ska ha betalat ut ungefär 280 miljoner kronor, och själv ska han totalt ha tagit emot ungefär 420 miljoner. Bankiren har suttit häktad i sju månader, misstänkt för förskingring, korruption och skattebrott. Ecclestone själv anser att han är oskyldig och är övertygad om att han frias från alla anklagelser.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM