Sofia, 20, är ny superbloggare

SPORTBLADET

”Jag lever min dröm och vill dela med mig av den”

Foto: sofialovgren.se
Sofia "wellbet" Lövgren är ny superbloggare på Sportbladet Poker

Superbloggen har bytt skepnad. Två namn har försvunnit och två nya har kommit.

Först ut är 20-åriga pokerproffset Sofia "welllbet" Lövgren som teamar upp med blogglegendarerna Jens Jadbäck och Simon "Dybban" Lindell, tillsammans med en än så länge hemlig fjärde pusselbit.

Tillsammans ska de göra Sveriges roligaste, mest välskrivna och vassaste pokerblogg.

– Det blir som att spela bloggfinalbordet, säger hon.

Välkommen Sofia! Hur ser du på att bli en del av bloggarnas blogg på Sportbladet Poker?

– Klart det blir grymt kul och annorlunda. Tidigare har jag skrivit helt solo, på min egen hemsida och en del inlägg och artiklar på PKR.com där jag är Team Pro. Nu blir det ju helt annat med fler svenska läsare och kul att skriva med gamla legender…. Sportbladet Poker är ju överlägset störst så det blir som att spela bloggfinalbordet

Berätta lite om dig själv. Vem är du? Vad gör du?

– Jag är en Göteborgstjej på 20 år som spelat poker på heltid sedan jag slutade gymnasiet sommaren 2009. Jag vann så mycket online på nätterna så jag bestämde mig för att pröva på poker på heltid innan jag fortsatte plugga vidare på universitetet. Efter en intervju i London blev jag erbjuden av ett engelskt pokerföretag PKR.com att bli deras första kvinnliga Team Pro från April 2010. Det kändes utmanande men kul att bli utvald bland deras miljontals spelare som ett av 5 proffs på sajten. Sedan dess har jag fortsatt att spela cash game och rest runt i Europa och spelat turneringar på olika tourer som UKIPT, GUKPT, EPT, IPT, WSOPE, WPT och en del i Sverige. Min första liveturnering var Irish Open veckan efter jag signat sponsorkontraktet där jag kom i pengarna.

– Det blev uppståndelse där med flera timmar i tv på featurebordet och många intervjuer med olika pokertidningar. Jag kom till finalbordet i min första svenska liveturnering Spring Poker Main Event veckan efter Irland och cashade också i min första WSOPE tävling i höstas. Även om full ring cash game online fortfarande är bread & butter för mig så tycker jag att det gått rätt bra att kombinera med liveturneringar. Livet blir ju helt klart mer omväxlande och mer spännande jämfört med att bara sitta framför datorn. Allt resande ger mig väldigt mycket nya vänner och det är sjukt kul att komma till nya städer, spela poker och festa. Jag bor i centrala Göteborg och när jag inte spelar poker gillar jag att gymma, spela golf, åka skidor, segla och gå ut på heta nattklubbar och sköna restauranger. 

Vad kommer du att skriva om?

– Jag kommer att berätta om hur det är att vara 20 år, 21 år i mars – Vegas baby!, tjej och pokerproffs. Jag lever på att grinda cash game på nätet, kombinerat med att resa runt i världen och spela liveturneringar. Ett ganska ovanligt jobb och inte direkt vad de flesta gör efter gymnasiet. Jag kommer att rapportera från turneringarna, resorna och vad som händer hemma både i med- och motgång. Ibland kommer jag berätta om intressanta händer jag spelat och också dela med mig av en del pokerstrategier som hjälpt mig att bli en vinnande spelare. För mig är det ett perfekt liv just nu, ingen chef som bestämmer vad jag skall göra, inga andra tider än mina egna att passa och inget tråkigt jobb att åka till. Jag kan öppna min laptop och jobba lika bra på ett hotell på Rivieran som i en segelbåt på västkusten eller hemma i sängen. Kort sagt – jag lever just nu min dröm och tänkte dela med mig lite av den till andra!

Hur ser du på att dela blogg med Simon "Dybban" Lindell och Jens Jadbäck?

– Jag inser att jag ska paras ihop med levande legender, bloggare på High stakes nivå, men jag är som vanligt inställd på att själv lära mig massor. Jag kan nog komplettera dessa veteraner med en ung oförstörd pokerspelares naiva och optimistiska syn på livet. Dessutom har vi redan kommit överens om att göra detta riktigt bra tillsammans och att vi kommer att peppa varandra.

Vilka bloggar följer du själv?

– Förutom Superbloggen följer jag Lina Olofsson som skriver bra, Magdalenas ibland och så tre, fyra av mina PKR-kompisars bloggar. Tidigare tyckte jag att Ken Lennards var roligast att läsa.

Du är bara 20 år men är redan fulltidsproffs och sponsrad, och lyckades dessutom casha i din första liveturnering någonsin, Irish Open 2010. Hur kommer det sig att du som ung tjej lyckats bli så framgångsrik i den här miljön?

– Som pokerspelare är nog mitt tålamod en fördel – Är otroligt envis och ger mig aldrig – har jag satt upp ett mål så når jag det. Jag har alltid varit väldigt tävlingsinriktad , vilket jag nog fått genom att växa upp med tre syskon varav två bröder som jag tävlat mot dag in och dag ut. En liten hemlighet är att jag aldrig någonsin tiltar! Även när sjuka bad beats kommer är jag kall. Jag vet att vinsterna kommer om jag fortsätter att spela rätt. Jag började spela från allra lägsta nivåerna och har klättrat stegvis med strikt bankroll management. Har även utvecklat en förmåga läsa andra spelare och olika situationer rätt bra efter hundratusentals händer som det blivit när man multitablat på nätet några år.

Vad har du för mål med din poker? Vad är realistiskt?

– Förra året hade jag målet att dubbla bankrullen efter alla levnadsomkostnader och att placera mig djupt i några liveturneringar. Tycker det är vettiga mål även för 2011. Nu som 21-åring får jag äntligen spela i USA så att casha i WSOP i sommar är ett självklart mål.

Läs Sofia Lövgrens premiärinlägg här.

Den fjärde och sista superbloggaren presenteras tisdagen den 22 februari – bara på Sportbladet Poker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker