Cykelsport

Spetsades av lång trästav – körde klart

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

”Lyft upp mig på cykeln”

Azizulhasni Awang reste sig efter en krasch, körde i mål som trea och vann världscupen i bancykling.

Efter målgång insåg hans tränare hur stor prestationen egentligen var.

23-åringens ben hade spetsats av en 20 centimeter lång trästicka från banan.

Fyra cyklister var inblandade i den stora kraschen på Manchesters velodrom men Azizulhasni Awang reste sig, fick hjälp av sin tränare att komma upp på cykeln och slutförde tävlingen. I mål var malaysiern trea vilket räckte för att säkra totalsegern. I glädjen upptäckte tränaren John Beasley sedan vad som hade hänt.

”Sade att han var okej”

En nästan 20 centimeter lång trästav hade slagits upp från banan i kraschen och gått rakt igenom Awangs ben när malaysiern kom glidande på banan.

– Jag fick dåligt samvete efteråt eftersom jag hade lyft upp honom efter kraschen. Jag såg inte ens trästickan. Han låg på marken och det första du kollar är hans huvud. Han sade att han var okej och ”lyft upp mig på cykeln!”. Det var först senare vi förstod, säger John Beasley enligt brittisk media.

Awang fördes direkt till sjukhus där även läkarna chockades av synen. Tävlingen kördes på lördagen men först dagen efter kunde trästickan opereras bort. Läkarna trodde först att de skulle behöva gå in från båda håll i cyklistens ben men undersökningar visade mirakulöst nog att det bara handlade om köttskador.

Hälsar från sjuksängen

Cyklisten hälsade sedan från sjuksängen att allt gått bra.

”Operationen klar. Trästickan togs helt ut. Tack för bönerna och stödet”, skrev Awang på sin twitter.

Tränare Beasley säger att 23-åringen hade änglavakt.

– Jag har aldrig sett något liknande. Han hade tur, den hade kunnat gå rakt genom hans bröst och inte genom benet, säger Beasley.

– Första timmen hade han väldigt ont eftersom de inte kunde något på arenan. Men så fort han kom in i ambulansen fick han gas och försvann till en annan planet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cykelsport