Dubbelt finländskt i Portugals WRC-rally

Av: Anders Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Problem för svenske Jonas

Mikko Hirvonen i Portugals VM-rally.
Foto: Getty
Mikko Hirvonen i Portugals VM-rally.

Fredagen i Portugals VM-rally blev en stor finländsk framgång.

Fordduon Jari-Matti Latvala och Mikko Hirvonen ligger i topp.

Latvala leder racet elva sekunder före Hirvonen.

Men för Latvala var det viktigare än så. Det var i Portugal han kraschade rejält för två år sedan då han voltade 17 gånger och rasade 150 meter innan bilen tog mark.

– Det var en sten som föll från mitt hjärta. Jag är nöjd med insatsen, på morgonen försökte jag vara lugn och inte trycka på maximalt. Men på eftermiddagen körde jag hårdare och fick bättre tider.

Problem för svenske Jonas

Sebastien Loeb, som vunnit VM-titeln sju år i rad, ligger tätt bakom finländska duon som trea. Han är bara femton sekunder från ledaren Latvala.

Loeb var sexa i Svenska Rallyt och vann senast i Mexiko. I totala sammanställningen ligger han nio poäng efter Hirvonen inför tävlingen i Portugal.

Norrmannen Mads Östberg med svenske kartläsaren Jonas Andersson har inte haft någon vidare helg. Redan i torsdags tappade de ena däcket och i går fortsatte problemen.

Problem med växellådan gjorde att de tvingades bryta gårdagen. Andersson skriver själv på den nystartade bloggen på Sportbladets motorsajt:

”Verkar inte vara vårat rally det här men nu har våra mekaniker bytt växellådan som visade sig va kluven i två så vi gör ett nytt försök imorgon (lördag).”

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN