Bodinger tvingades ge upp i Dakar – MC:n lade av

SPORTBLADET

Han klarade de fruktansvärda smärtorna i axeln.

Han klarade att köra Dakar med bara en arm.

Men nu har Ronnie Bodinger gett upp – hans MC lade av.

Foto: Bodinger.

På den tionde etappen så tvingades Ronnie Bodinger att bryta Dakarrallyt. MC-killen som kört med fruktansvärda smärtor i axel och revben orkade tvingades tillkala helikopter. Hans cykel stannade - och gick inte att få i gång igen.

- Det är inte alls bra i Argentina, säger han till sin blogg.

- När jag kört ungefär sex mil så stannade hojen. Det var lös sand, när jag skulle över en liten sten så guppade hojen till och dog.

”Testade allt”

I över en timme arbetade han med cykeln innan han ringde till Sverige för att försöka få tekniskt stöd och hjälp av Husaberg.

- Jag testade allt, men ingenting fungerar. Det finns ingen gnista, säger han.

Så efter ytterligare ett par timmar i öknen tvingades svensken, som anses vara en av de stora hjältarna under årets Dakar, att ge upp.

- Helikoptern är på väg, jag har fan testat allt. Jag har prövat ungefär 100 gånger men den här jävla maskinen startar inte, säger han.

- Jag har kämpat som fan, och det är synd att sluta så här.

Stora svenskproblem

Det var den andra svensken som bröt rallyt, Thomas Berglund bröt tidigare i veckan efter en krasch. Nu återstår Annie Seel, som har haft problem med feberfrossa efter en matförgiftning. Hon var trea bland damerna på gårdagens etapp och är tvåa i den klassen.I MC-klassen vann totalledaren Marc Coma och han fördubblade sitt avstånd till Cyril Despres som gjorde ett navigationsfel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally