”Den regerande mästaren har dominerat”

SPORTBLADET

Anna Anderssons motorlista 8/1

POLE POSITION

1) Marcus Ericsson

Kontrakt med iSport, ett klassiskt toppteam i GP2. Det ger svensken de allra bästa förutsättningarna och det kan bli ett riktigt kul svenskt motorsportår.

2) Ronnie Bodinger

Höll sig hela tiden långt ner i resultatlistan, men han är en Dakars stora hjältar. Har kört med fruktansvärda smärtor i armen, gråtit och skrikit i hjälmen.

Hans prestation är enastående - även om han tvingades bryta sedan hojen lagt av.

3) Nasser Al Attiyah

Han leder Dakar inför den sista etappen, detta trots att Carlos Sainz vann i går. Det är VW som har dominerat årets Dakar, precis som biltillverkaren gjort sedan tävlingen flyttade till Sydamerika.

I MC-klassen vann Marc Coma gårdagens etapp och är nu på väg mot sin tredje totalseger i Dakar.

4) Annie Seel

Har kämpat mot matförgitning, feber och en hoj som strular. Det ville sig inte i år och hon blir troligen av med titeln - men hon är en kämpe utan dess like så jag skulle bli förvånad om hon inte tar en gruvlig revansch nästa år.

5) Kimi Räikkönen

Han kör WRC och rattar en Citroën, men han gör det för det egna teamet ICE 1 Racing.

6) Patrik Sandell

Han och Emil Axlesson bryter samarbetet efter sju år. Emil kör Monte Carlorallyt med PG Andersson och Patrik ska köra tillsammans med Staffan Parmander som kört WRC med Kenneth Eriksson.

7) Fernando Alonso

Är det ett psykspel mot mästaren Sebastian Vettel eller menar han allvar bär han säger att han fruktar Michael Schumacher 2011?

– Om han får en bra bil kommer han att kräva max av oss alla, nu är han fri, säger Alonso.

8) Stefano Domenicali

Ferraribossen presenterar bilen den 28 januari, Mercedes väljer att göra det i Valencia i samband med testerna den 1 februari.

9) Richard Branson

Virgins boss har skadat benet i en flygolycka och därför skjuts vadet med Lotus boss Tony Fernandes upp. Först i april ska Branson vara flygvärdinna på en flight med AirAsia.

10) Robert Doornbos

Holländaren förhandlar med Mercedes om en plats i DTM 2011. Han skulle i så fall vara den tredje före detta F1-föraren hos Mercedes som redan har Ralf Schumacher och David Coulthard hos sig.

MOTORSTOPP

Gianni Alemanno

Roms borgmästare har meddelat Bernie Ecclestone att det inte blir något F1-race i staden. Han vill inte riskera att konkurrera ut Monza.

Men promotorn Maurizio Flammini ger inte upp så storyn lär leva vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM